'Google Pixel-tablet kan Google Nest Hub vervangen via Google Dock'

'Google Pixel-tablet kan Google Nest Hub vervangen via Google Dock'

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

De Pixel-tablet van Google zou een vervanger kunnen zijn van de Nest Hub. Google heeft zelf alleen een tipje van de sluier opgelicht door ons te laten zien hoe de Pixel-tablet er ongeveer uit komt te zien, maar verder is de aankomende tablet nog een groot vraagteken. Gelukkig zijn er onderzoekers die af en toe iets spotten in de code van het apparaat.

Pixel tablet

In een rapportage vanuit 9to5Google is te lezen dat de tablet mogelijk kan worden aangesloten op iets dat de Google Dock heet. Het klinkt alsof het apparaat ongeveer werkt zoals de Nintendo Switch, waarbij hij als hij in zijn dock staat op de televisie te gebruiken is. Nu is Pixel dan niet op de televisie te gebruiken (waarschijnlijk), maar hij verandert dan waarschijnlijk wel in een soort Google Nest Hub waarmee je handig je smartphone kunt aansturen. Daarnaast zou de dock potentieel meteen dienst kunnen doen als luidspreker.

Gerelateerde artikelen

Voor sommigen is het nog steeds een beetje wennen dat Google terugkomt met een Android-tablet, maar aan de andere kant zijn tablets de afgelopen jaren weer enorm in populariteit toegenomen. De pogo-pinnetjes van de Pixel-tablet zouden bovendien zelfs in die dock kunnen worden gestoken, waardoor het apparaat als meer fungeert dan alleen een tablet. Het is hiermee ook meteen een manier om je smarthome aan te sturen, zoals je dat nu wellicht doet via de Nest Hub.

Vervanger van Nest Hub

Dat is allemaal echter speculatie, want het enige wat is gezien in de code is ‘Google Dock’. Het impliceert dat er inderdaad een soort systeem komt waarmee de tablet zowel van stroom wordt voorzien als in een andere modus kan overgaan, maar 100 procent zeker is dat niet. Tegelijkertijd zou Google werken aan een Nest Hub die een ‘afneembare tablet’ zou kunnen hebben, waarbij het scherm zou kunnen loskomen van de basis. Kortom, dat er een vorm van een Google Dock komt is wel duidelijk.

Gerelateerde artikelen

De code toont ook aan dat er ondersteuning voor de ‘scan’-functie van de Nest Hub aankomt, waarmee het apparaat via ultrageluid kan detecteren dat je er bent en kan oplichten zodat je hem makkelijk kunt raadplegen. Deze functie zou ook binnen Android worden gemaakt, zodat Pixel-tablet ook dit soort ultrageluid kan gebruiken om je aanwezigheid te kunnen detecteren.

Spannende nieuwe weetjes over de tablet, al moeten we nog zien of dit ook daadwerkelijk naar Pixel-tablet komt.

Maak jij nu gebruik van een Nest Hub? Hoe bevalt dat? Laat het achter in de reacties.

0 reacties

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk