Google Pixel Stand officieel: draadloos opladen en smart display-functies voor je Pixel

Google Pixel Stand officieel: draadloos opladen en smart display-functies voor je Pixel

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Pixel Stand

We zien de laatste tijd steeds meer producten ontstaan die slimme apparaten met Assistent in je huiskamer willen krijgen. Naast de traditionele smart speakers zien we dit jaar ook smart displays die hetzelfde doen, maar gesproken informatie ook ondersteunen met beeld. We zien naast Google ook Amazon en binnenkort ook Facebook in die markt stappen.

Toch is de smart home-markt nog relatief jong en fabrikanten proberen nog volop nieuwe producten uit, en dat geldt dus ook voor Google. De Google Pixel Stand is een nieuw accessoire voor bij je Pixel-telefoons. Je sluit hem via een stroomadapter met usb-c aan en vervolgens kan hij de Pixel 3 draadloos opladen.

Pixel Stand

Smart display-functies

Daarnaast activeert hij bij Pixel 3 en Pixel 3 XL ook smart display features, waardoor je je telefoon ook als slimme speaker kan gebruiken. Je kan tegen hem praten op de gebruikelijke manier door 'Oké Google' te zeggen, en vervolgens zet je Assistent aan het werk. Je kan vragen bijvoorbeeld naar je agendapunten of om even je Philips Hue-lichten aan te zetten.

De Stand toont informatie die relevant is voor jou afhankelijk van wat je doet. Luister je naar muziek, dan zie je navigatieknoppen en album art. 's Nachts gaat hij in wekkermodus en dient hij als een alarmklok. Er is ook de fotomodus die foto's uit Google Foto's toont. Hij werkt ook samen met Nest, want hij kan je beelden aan de voordeur tonen als er aangebeld wordt.

Google Pixel Stand

Beschikbaarheid

De Pixel Stand is een Pixel-accessoire en daarom zal het niet naar Nederland komen. Wat overigens niet wil zeggen dat je hem niet eenvoudig via een webwinkel van onze buurlanden kan verkrijgen. In de Verenigde Staten kost hij 79 dollar.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk