Dit is de Google Pixel Slate, gelekt voor de lancering

Dit is de Google Pixel Slate, gelekt voor de lancering

Google Pixel Slate

Google stelt straks twee nieuwe Chrome OS-toestellen van eigen makelij voor. Het gaat om een tablet, de Pixel Slate, en een opvolger van de Pixelbook. Over die laatste die de codenaam 'Atlas' draait, is nog steeds opvallend weinig bekend. De Pixel Slate daarentegen was de afgelopen weken overal op het internet te zien. Net voor de lancering, nu het wachten er bijna opzit, is er opnieuw een groot lek opgedoken.

We krijgen een beeld te zien van de tablet, los van een keyboard. Meteen valt de beeldschermverhouding van het toestel op die 3:2 is, waardoor hij breder is dan het gemiddelde laptop- of tabletscherm. 3:2-schermen worden door fabrikanten gebruikt omdat ze de productiviteit op een laptop verhogen. Onze smartphones worden daarentegen net smaller met onder andere 18:9 tot wel 19:5:9-verhoudingen, omdat zo'n beeldscherm aangenamer is voor media-content. De beeldschermverhouding zegt dus iets over de doelgroep die Google voor ogen heeft met het toestel.

Pixel Slate leakDe Pixel Slate-tablet volgens de nieuwe geruchten

Toetsenbord en stylus

Verder vallen ook de speakers aan de voorkant op die recht naar de gebruiker gericht zijn. Een dergelijke speaker set-up is efficiënt voor goede stereo-audio. Het toestel heeft verder duidelijke schermranden, een camera aan de voorkant en een vingerafdrukscanner bovenaan aan de zijkant van de tablet. We krijgen ook de Chrome OS-interface te zien die een dock heeft voor de belangrijkste apps en bovenaan een zoekbalk waarin Google Assistent zit geïntegreerd.

Ten slotte krijgen we ook beelden te zien van een toetsenbord en een stylus die bij de Slate horen. Het is nog niet duidelijk of die samen met de tablet worden verscheept of dat je ze apart zal kunnen bestellen. Onlangs doken er renders op van een third-party-keyboard die in tegenstelling tot dit toetsenbord niet met ronde toetsen komt. In dit geval gaat het om een keyboard cover van Google-makelij, want achteraan is een klein Google-logo zichtbaar. Het lijkt er dus op dat op zijn minst het toetsenbord apart te bestellen is, en dat er meerdere opties voor handen zijn.

Weken geleden lekte een filmpje van een Google-werknemer die een tablet met keyboard cover gebruikte (zie screenshot onderaan). Het zou hierbij weleens om het toetsenbord uit de nieuwe foto's kunnen gaan. Straks om 17.00 uur begint de livestream van Made by Google, en na afloop zullen we meer weten over de nieuwe Chrome OS-tablet van Google.

Pixel Slate leak

Via: Android Community

Lees meer over:
Google Pixelbook

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties