'Google komt binnenkort ook met een Pixel Pro-tablet'

'Google komt binnenkort ook met een Pixel Pro-tablet'

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

Volgens een gerucht komt Google binnenkort, naast een 'gewone' Pixel-tablet, ook met een Pro-tablet. De tablet zal een premium-tablet moeten worden en zal onder andere moeten gaan concurreren met de high-end-tablets van Samsung.

Google Pixel-tablet

Google zal in 2023 een Pixel-tablet op de markt brengen. Dit nieuws bracht Google zelf afgelopen mei tijdens de Google I/O-conferentie van 2022. Google liet op dit evenement tevens al beelden van de nieuwe tablet zien en noemde het zelf de 'next generation tablet'. Het bedrijf maakte verder bekend dat het device op de Google Tensor-chipset zal draaien. Daarnaast zei Google dat de tablet naadloos zal moeten samenwerken met Pixel-smartphones en andere Google-producten.

Over dit laatste kwam vorige week meer nieuws, op Twitter verschenen er namelijk beelden over de Pixel-tablet in combinatie met een stand en speakerdock. In deze video zagen we verder dat de tablet wordt opgeladen als deze in het dock geplaatst wordt, en als smart display kan gaan functioneren. Meer hierover lees je in dit artikel. Nu verschijnt er ook een gerucht dat er ook een Pixel Pro-tablet op de markt komt.

Gerelateerde artikelen

Pixel-tablet Pro

Volgens 9to5Google is er bewijs gevonden dat Google met een Pro-tablet op de markt gaat komen. Ze vonden in een Android 13-codebase namelijk de naam 'tangorpro'. De 'gewone' Pixel-tablet, waarvan we dus al zeker weten dat die gaat verschijnen, heeft de codenaam 'tangor'. Met de nieuwe codenaam 'tangorpro', met de toevoeging dus van 'pro', lijkt het aannemelijk dat Google ook aan een Pro-tablet werkt.

Als het waar blijkt te zijn, dan verwachten we van Google binnenkort een hoop nieuwe producten te zien. Naast de Pixel 7 en de Pixel 7 Pro verwachten we namelijk ook een Pixel Watch en een nieuwe Nest Hub. Deze apparaten zouden op het Made by Google-evenement worden aangekondigd. In 2023 zal Google dan verder met een tablet op de markt komen, en wellicht dus ook met een Pro-variant. En als laatste komt Google - heel heel misschien - ook nog met een vouwbaar toestel. Het Made by Google-evenement vindt plaats op 6 oktober en begint om 16:00, je leest hier meer over het evenement.

Naar welke nieuwe producten van Google kijk jij het meeste uit? Laat het weten in de comments onder dit artikel.

'Google komt binnenkort ook met een Pixel Pro-tablet'

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk