Hands-on video toont Google Pixel Fold in mock-up vorm

Hands-on video toont Google Pixel Fold in mock-up vorm

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Er is een hands-on video op YouTube verschenen waarin een mock-up van de Pixel Fold te zien is. Dat is een plastic voorwerp met dezelfde vorm en afmetingen als de echte vouwbare telefoon. We bepreken wat we allemaal leren van deze mock-up.

Pixel Fold mock-up

De Youtuber 'Dave2Dave', ook wel Dave Lee genaamd, pakt uit met een video over de Pixel Fold. Googles aankomende vouwbare telefoon was vorige maand al het onderwerp van renders, maar nu is een mock-up van de telefoon te zien in een video. Fabrikanten van hoesjes en andere accessoires gebruiken zo'n mock-up normaliter om hun producten voor specifieke telefoons te ontwerpen.

De Pixel Fold zal volgens deze mock-up meer lijken op de OPPO Find N dan op de Galaxy Z Fold 4 van Samsung. Het apparaat is in verhouding minder lang en breder dan de telefoon van Samsung. Anderzijds laat het scharnier ook geen opening tussen het vouwbare scherm. Een aspect dat Samsung trouwens wil verbeteren met zijn aankomende Galaxy Z Fold 5.

Grote schermen

Wanneer Dave Lee de afmetingen van de Pixel Fold vergelijkt met de OPPO Find N, dan stelt hij vast dat het scherm aan de buitenzijde van de Pixel Fold, het zogenaamde 'coverscherm' groter is. Bij de Google-telefoon meet het 5,79 inch, vergeleken met 5,54 inch bij de telefoon van OPPO. Het vouwbare scherm van de Pixel Fold is ook groter en het meet 7,67 inch, ten opzichte van 7,1 inch bij de Find N. Op het hoofdscherm is in het midden een kleine ronde inkeping voorzien voor de selfiecamera.

De Pixel Fold wordt verder 5,7 inch dik als hij is dichtgevouwen en de camera's voegen daar toch 2,5 mm aan toe. Op de achtzijde worden de drie lenzen verwacht. De Pixel Fold is verder voorzien van speakers aan de boven- en onderzijde, en gebruikers mogen dus rekenen op stereogeluid.

Gerelateerde artikelen

Prijs en beschikbaarheid

Hoewel op korte tijd al veel informatie kregen over de vouwbare telefoon, zijn er nog veel details die ontbreken. De prijs is er een van. Een prijskaartje van 1700 dollar (omgerekend 1572 euro) circuleert, maar andere stemmen zeggen dan weer dat werkelijke prijs lager zal liggen.

De telefoon komt vermoedelijk in oktober 2023 op de markt en hij zal daarom mogelijk werken met Android 14 en de Tensor G3-chipset van Google. Volgens gelekte plannen van Google, maken vouwbare Pixels deel uit van zijn strategie op lange termijn. Al verandert Googles strategie op momenten sneller dan het weer en de plannen voor een vouwbare Pixel werden al vaker geschrapt.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk