'Google Pixel Fold heeft grootste accu in een vouwbare telefoon'

'Google Pixel Fold heeft grootste accu in een vouwbare telefoon'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

De Google Pixel Fold, een aankomende vouwbare telefoon, krijgt een grote 5.000 mAh accu. Daarmee zou hij de grootste accu hebben in een foldable. Toch is daar ook een nadeel verbonden als het om het gewicht van de telefoon gaat. We vergelijken deze foldable met de Samsung Galaxy Z Fold 4.

Google Pixel Fold-accu

Vouwbare telefoons zoals de OPPO Find N en de Samsung Galaxy Z Fold 4 verbruiken meer energie dan een normale telefoon doordat ze een extra groot scherm hebben. Tegelijk is het voor fabrikanten ook moeilijker om bij foldables een grote accu te plaatsen omdat de behuizing uit twee afzonderlijke delen bestaat en je kan een batterij niet vouwen.

Google is zich bewust van die moeilijkheden, maar het bedrijf slaagt er toch in om een 5.000 mAh accu te plaatsen in zijn aankomende Pixel Fold, dat weten bronnen van 9To5Google. Ter vergelijking: de Samsung Galaxy Z Fold 4 en de OPPO Find N hebben accu's van respectievelijk 4.400 mAh en 4.520 mAh. Zo'n verhoogde capaciteit kan een wezenlijk verschil maken voor de Pixel Fold.

Heel wat smartphoneliefhebbers zullen vooral de voordelen zien van een grote accu, maar er is ook wel degelijk een nadeel aan verbonden. Volgens de bron die het nieuws over de batterij lekt, wordt de Pixel Fold ook een stuk zwaarder dan zijn concurrenten bij Samsung en OPPO. Al deelt de bron ook geen specifiek gewicht van de Pixel Fold.

Gerelateerde artikelen

Meer Pixel Fold-nieuws

We kregen vorige maand nog een mock-up te zien van de Pixel Fold. Dat is een soort sjabloon dat accessoiremakers gebruiken om hoesjes en andere producten te ontwerpen. Er is vorig jaar ook een video met renders gelekt en we kregen de vouwbare Google-telefoon toen van alle hoeken te zien.

Deze week vond er ten slotte een lancering plaats van een vouwbare telefoon, want OPPO lanceerde de N2 Flip in Nederland en België. Dat is een concurrent voor de Motorola Razr 2022 en de Samsung Galaxy Z Flip 4.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Pixel-telefoons? Download dan onze Android-app en volg ons via Google Nieuws en op Telegram, Facebook, Instagram en Twitter.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk