Dit zijn de 5 nieuwe Android 11-functies voor Pixel-smartphones

Dit zijn de 5 nieuwe Android 11-functies voor Pixel-smartphones

Nieuwe Android 11-functies voor de Pixel

Het voordeel van het hebben van een Pixel-smartphone is de snelheid waarmee de telefoon nieuwe updates krijgt. Gisteren kregen de Pixel 2 en nieuwer meteen al een OTA-update nadat Google Android 11 aankondigde. Daarnaast kunnen de Pixel-smartphones rekenen op een aantal exclusieve nieuwe functies, die mogelijk later ook naar andere telefoons komen. We nemen ze hieronder door.

1. Google Maps Live View

Als je Locatie delen in Google Maps aan hebt staan, kun je met Live View gemakkelijk met vrienden afspreken. Tik in Google Maps op het pictogram van de persoon die je zoekt en tik vervolgens op het Live View-icoontje aan de rechterkant van het scherm. Je krijgt dan meteen te zien waar de persoon zich in relatie tot jou bevindt, en hoe ver hij of zij van je verwijderd is. Als je op start tikt, kun je via de pijlen en aanwijzingen (augmented reality-navigatie) precies zien welke kant je op moet.

Android 11 Google Maps Live View

Tik hier om het gif'je af te spelen

2. Smart Reply in Gboard

De nieuwe Smart Reply-functie in Gboard op de Pixel-telefoon geeft je handige suggesties als je het toetsenbord in chat-apps gebruikt. Alle gegevens worden op de telefoon verwerkt om je privacy te beschermen. Helaas is Smart Reply voor nu alleen nog beschikbaar in het Engels en in combinatie met het Gboard-toetsenbord. Smart Reply is ook nog niet voor alle chat-apps beschikbaar.

Android 11 Smart Reply in Gboard

3. App-suggesties

We zagen ze al eerder voorbijkomen in de bèta van Android 11, de dynamische app-suggesties. Deze app-suggesties vervangen de rij met app-icoontjes onderin het scherm. Vervolgens voorspelt Google op basis van je dagelijkse routines en meest gebruikte apps welke app je op welk moment van de dag gaat gebruiken. Deze apps worden vervolgens in het applicatiedock onderaan je startscherm geplaatst zodat je ze makkelijk kunt starten. Je kan suggesties ook verwijderen en vastzetten op je startscherm. Je leest hier hoe je de app-suggesties kunt in- of uitschakelen.

Android 11 app-suggesties

Tik hier om het gif'je af te spelen

4. Meer mogelijkheden voor screenshots

De nieuwe overzichtsacties op de Pixel laten je makkelijk screenshots maken en bewerken. Je kan tekst en afbeeldingen selecteren, de gewenste inhoud kopiëren en plakken, en de screenshot opslaan of delen.

Android 11 verbeterde screenshots

Tik hier om het gif'je af te spelen

5. Slimme mappen op het startscherm

Als je op de Pixel-telefoon de camera-app en Google Foto's in één mapje op het startscherm plaatst, zal Google het mapje automatisch de naam Foto's meegeven. Dat geldt ook voor nieuws-, navigatie- en fitness-en andere soorten apps.

Android 11 Slimme mappen op het startscherm

Beschikbaarheid

Alle functies die we hierboven hebben besproken komen naar de Pixel 2 en nieuwer. Dat maakt Google op zijn supportpagina bekend. De Pixel 4 XL op de redactie heeft de exclusieve functies nog niet ontvangen. Hopelijk brengt Google de functies ook naar andere telefoons maar dat heeft de zoekgigant nog niet bekend gemaakt.

Android 11 functies voor Pixels

Gboard: het Google-toetsenbord
Gboard is het officiële toetsenbord van Google dat voorheen alleen beschikbaar was voor Nexustoestellen. Vanaf juni 2013 is deze in de Play Store te vinden en k ..

Meer info

Maps: Navigatie en OV
Google Maps is de applicatie van Google als het gaat om kaarten. Google Maps bevat gedetailleerde kaarten van over de hele wereld waarbij het makkelijk is lokale bed ..

Meer info

Lees meer over:
Google Pixel

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Beste telefoons onder de 300 euro

Lees meer