Google Pixel 8 zal opladen op Qi, niet op het nieuwere Qi2

Google Pixel 8 zal opladen op Qi, niet op het nieuwere Qi2

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

De Google Pixel 8 is waarschijnlijk één van de slechtst bewaarde geheimen van Google, want er is al van alles over gelekt. Inmiddels is bekend dat de telefoon geen gebruikmaakt van draadloos laden via de nieuwere Qi2-standaard, maar dat het nog op de bekende, gewone Qi-standaard kan laden.

Google Pixel 8

Google heeft de Pixel 8 officieel laten certificeren voor draadloos laden via Qi, waardoor we weten dat Qi2 niet aanstaande is voor de nieuwe Pixel-telefoon. Dat moet namelijk worden geregeld via het Wireless Power Consortium (WPC) dat dit soort zaken beoordeeld en deelt, zodat anderen weten dat de telefoon officieel is aangekondigd. We zullen er niet omheen draaien: dat is een kleine teleurstelling. Het betekent namelijk dat de telefoon qua draadloze laadsnelheid niet omhoog zal gaan.

Dat is extra jammer bij Pixel-telefoons, omdat die al niet heel erg goed bekendstaan waar het gaat om snel te kunnen worden opgeladen. We schreven het bijvoorbeeld in de review van de Pixel 7 Pro: “De Pixel 7 Pro laad je op tot 50% lading in ongeveer 30 minuten. Dat doe je met de 30W USB-PD 3.0-lader die apart verkrijgbaar is. Opvallend is dat er dan 23 watt snelladen wordt gebruikt. De telefoon kan tevens met 23 watt draadloos laden. Al met al geen snelheden waar je van van je stoel valt.”

Gerelateerde artikelen

Draadloos laden via Qi2

Wel is de WPC redelijk vroeg met het online zetten van dit nieuws over de Pixel 8 Pro. Bij de Pixel 7 Pro kwam dit pas op de officiële website van het consortium te staan toen de telefoon al een week uit was. Verder is er overigens niet heel veel informatie uit de plaatsing van de Pixel 8 Pro op de site te halen. We weten dat het modelnummer GKWS6 is en dat is wat het is. Er staat niks vermeld over hoe groot de batterij bijvoorbeeld is, of een afbeelding.

Google Pixel 8 zal opladen op Qi, niet op het nieuwere Qi2

De WPC geeft wel aan dat de maximale Qi-laadmogelijkheid 12 Watt is. Op dit moment schijnt de snelst draadloos ladende telefoon de Magic 4 te zijn van Honor, die op 100 Watt kan opladen. Maar vergelijken we het met de iPhone, die op 15 Watt oplaadt, dan is 12 Watt helemaal niet zo heel slecht. En we zien de nieuwe Qi2-standaard nog niet in toestellen: hij is in januari dit jaar aangekondigd. Al had het wel heel tof geweest als de Pixel 8 het al zou hebben, als eerste, en zeer schone, Android-ervaring.

Vind jij het een tegenvaller, of ging je al uit van de 12 Watt? Laat het nu achter in de reacties.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk