'Google Pixel 8-toetsenbordfunctie komt snel naar Pixel 7'

'Google Pixel 8-toetsenbordfunctie komt snel naar Pixel 7'

Wesley Akkerman

door Wesley Akkerman

Het is geen geheim dat Google de nieuwe Google Pixel 8-smartphones uitgerust heeft met allerlei digitale foefjes. De camera, verschillende apps en onderdelen van Android zijn nu net even slimmer dan voorheen. En sommige functies komen uiteindelijk ook naar oudere smartphones die de zoekmachinegigant uitbracht.

Google Pixel 8-functie naar Google Pixel 7

Zo mag de Google Pixel 7-lijn rekenen op een handige toetsenbordfunctie van de Google Pixel 8. Dat blijkt uit een recent aangepaste supportpagina op de officiële Google-website (gespot door Phandroid). Deze pagina heeft betrekking op typen met je stem, via de Google Assistent.

Op de supportpagina kunnen we lezen dat de Google Pixel 8 in staat is automatisch van taal te wisselen wanneer je gebruikmaakt van typen met je stem. Op moment van schrijven werkt deze functionaliteit alleen nog in het Engels, Frans, Duits, Italiaans, Japans en Spaans. Nederlands wordt dus nog niet ondersteund.

Maar goed, dat hoeft niet te betekenen dat de functie volledig waardeloos is. Het kan zijn dat je voor je werk bijvoorbeeld in meerdere talen moet communiceren en dan is het maar wat handig dat je niet steeds handmatig van taalstand hoeft te wisselen. Daar heb je straks dus ook niet meer per se de Pixel 8 voor nodig.

google assistent

Wanneer komt de update?

Op moment van schrijven zien we de tekst, die onder meer Phandroid noemt, niet (meer) staan op de supportpagina. Mogelijk heeft Google sinds de publicatie van nieuwsartikelen hieromtrent de melding weggehaald. Het kan zijn dat dat het bedrijf de mogelijkheden op een later moment alsnog los aankondigt.

Maar wanneer dit gebeurt, dat is momenteel nog onduidelijk. Google heeft hier officieel nog niets over bekendgemaakt, dus dat moment moeten we nog even afwachten. Ook is het nog even de vraag of de Pixel 7a meegenomen wordt in dit besluit. Aangezien die budgetsmartphone dezelfde processor als de Pixel 7 (Pro) heeft, vermoeden we van wel.

Maak jij wel eens gebruik van dit soort slimme functies op je Pixel? Laat het ons weten in de comments!

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk