Google Pixel 8 Pro lijkt interessante nieuwe functie te krijgen

Google Pixel 8 Pro lijkt interessante nieuwe functie te krijgen

Laura Jenny

door Laura Jenny

Googles Pixel 8 Pro is te zien in een online verschenen video die inmiddels door YouTube is verwijderd. De telefoon schijnt bovendien te zijn voorzien van een vrij unieke, nieuwe mogelijkheid: een temperatuursensor.

Pixel 8 Pro krijgt een temperatuursensor

Het is opmerkelijk dat er nu al een video van het toestel lekt, aangezien het apparaat pas in oktober wordt verwacht. Kuba Wojciechowski lekte de video via 91Mobiles. Logisch dus dat Google het snel offline heeft willen halen. We zien de Pixel 8 Pro op de weggehaalde video in vol ornaat, waarbij vooral een element erg opvalt: we zien een temperatuursensor.

Je ziet die temperatuursensor aan de achterkant van het toestel, onder de flitser. We hebben dat eerder ook al kunnen spotten, want in maart verschenen er Pixel 8 Pro-renders, maar toen werd het nog niet gezien voor wat het was. Mensen dachten dat het gewoon een lidar-sensor was, wat we kennen van de iPhone. Nu blijkt dat het een temperatuursensor is. Je kunt hem gebruiken om je lichaamstemperatuur te meten door hem je hoofd te laten zien. Hierbij moet je brillen en hoofddoeken af doen, zodat je slapen en je voorhoofd volledig zichtbaar zijn.

Temperatuur meten

De sensor moet je hoofd niet aanraken, maar hem wel goed kunnen zien. Er zit een grote knop op het scherm waarop je druk om de meting te doen en dat duurt allemaal nog geen 5 seconden. Op je telefoon zie je vervolgens je temperatuur. Dat scheelt weer een thermometer in allerlei plekken stoppen, al blijft dat waarschijnlijk wel de meest betrouwbare manier om je temperatuur te meten.

De kans is groot dat deze temperatuurmeter wel op Pixel 8 Pro komt, maar niet op de standaard Pixel 8. De renders van dat toestel toonden geen extra item op de achterkant van het toestel.

Wat vind jij ervan, deze zeer unieke gimmick die we nog niet op een ander toestel hebben gezien? Doet Google er goed aan om met zoiets origineels te komen, of vertrouw je zo’n temperatuurmeting niet helemaal? Laat het nu achter in de reacties.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk