'Google Pixel 8 (Pro) krijgt primeur: 7 jaar update-ondersteuning'

'Google Pixel 8 (Pro) krijgt primeur: 7 jaar update-ondersteuning'

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Het lijkt erop dat Google van plan is om zijn trouwe gebruikers aangenaam te verrassen met een langere ondersteuning voor de aankomende Pixel 8 en Pixel 8 Pro.

Langere update-ondersteuning

Volgens Kamila Wojciechowska van Android Authority krijgen deze nieuwe smartphones maar liefst zeven jaar lang updates. Goed nieuws natuurlijk, maar er zit een addertje onder het gras. Volgens Wojciechowska betekent dit niet meteen dat de Pixel 8-serie zeven nieuwe Androidversies krijgt. Mogelijk gaat het hier alleen om beveiligingsupdates, maar een verlenging voor Androidversie-updates zou er ook wel eens aan kunnen komen.

De Pixel 8 en Pixel 8 Pro krijgen net als zijn voorgangers drie grote Android-updates. Dat betekent dat deze telefoons een update naar Android 14, 15 en 16 krijgen. Daarnaast krijgen ze vijf jaar lang maandelijkse beveiligingsupdates. Deze updates zorgen ervoor dat je telefoon en gegevens veilig blijven.

Google heeft altijd bekend gestaan om zijn uitgebreide software-ondersteuning voor zijn Pixel-reeks, maar deze aankomende stap zou een nieuwe norm kunnen stellen in de wereld van Android-smartphones. Momenteel behoort het updatebeleid van Samsung nog tot het beste in de Androidwereld. Vele Galaxy-telefoons kunnen rekenen op vier jaar Android-upgrades en vijf jaar beveiligingsupdates.

'Google Pixel 8 (Pro) krijgt primeur: 7 jaar update-ondersteuning'

Wat zijn Android-updates en beveiligingsupdates?

Android-updates zijn nieuwe versies van het besturingssysteem Android. Deze updates bevatten vaak nieuwe functies en verbeteringen. Beveiligingsupdates zijn kleine updates die alleen beveiligingspatches bevatten. Deze patches zitten boordevol oplossingen voor kwetsbaarheden in het besturingssysteem. Deze kwetsbaarheden kunnen worden misbruikt door hackers om je telefoon te hacken. Het is dus belangrijk om deze updates op je telefoon te installeren.

Lancering Pixel 8

Deze onthulling komt slechts enkele dagen voor de verwachte aankondiging van de Google Pixel 8 en Pixel 8 Pro op 4 oktober. Veel nieuws zullen we tijdens de lancering niet meer zien. Er is al veel gelekt over deze telefoons, waaronder de cameraspecificaties, de kleuren en de prijzen.

Het is belangrijk op te merken dat bovenstaande nog steeds geruchten zijn en dat we moeten wachten tot de officiële aankondiging van Google voor bevestiging. Toch laat dit nieuws ons als Pixel-fans met hoge verwachtingen achter. Tijd dus om die aftel-app op je telefoon in te stellen op 4 oktober!

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk