Google Pixel 8 en 8 Pro gelekt: veel compacter, ronder, platter en mooier? (+poll)

Google Pixel 8 en 8 Pro gelekt: veel compacter, ronder, platter en mooier? (+poll)

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

Er zijn renders opgedoken van de Google Pixel 8 en de Google Pixel 8 Pro. Op de beelden zien we dat beide toestellen veel weghebben van hun voorgangers, maar op een aantal punten toch aanzienlijk zijn veranderd. Wij zijn benieuwd naar jouw mening over deze afbeeldingen.

Google Pixel 8 en 8 Pro renders

De bekende geruchtenverspreider OnLeaks heeft in samenwerking met MySmartPrice en Smartprix renders gepubliceerd van de Google Pixel 8 en de Pixel 8 Pro. Op de beelden zien we het design van de beide smartphones en deze lijkt voor beide toestellen in grote lijnen hetzelfde te zijn als bij de voorgangers. Toch zien we wel degelijk verschillen, voornamelijk bij de 8 Pro. Zo lijken de uitsparingen voor de camera's groter te worden, krijgt de 8 Pro er een sensor bij én heeft deze nu een vlak scherm. Hieronder gaan we dieper op de beelden in.

Gerelateerde artikelen

Pixel 8: slechts 5,8 inch

We beginnen bij de 'gewone' Pixel 8. En laten we allereerst kijken naar de overeenkomsten tussen de Pixel 8 en de Pixel 7. Op het eerste gezicht lijken beide smartphones namelijk heel veel op elkaar. Beide toestellen hebben namelijk een horizontaal camera-eiland op de achterkant. Net zoals bij de Pixel 7 zitten de camera's daarbij in een pilvormige uitsparing verstopt. Deze uitsparing lijkt wel een stuk groter te zijn bij de Pixel 8.

Als we dan doorgaan met de verschillen, dan zien we dat de Pixel 8 dunnere schermranden heeft en een stuk ronder en minder hoekig is dan de Pixel 7. Hierdoor lijkt de Pixel 8 - in combinatie met het cameragaatje in het midden van het scherm - vanaf de voorkant een beetje op een Galaxy-toestel van Samsung.

Het meest opvallende is echter dat OnLeaks denkt dat de Google Pixel 8 een beeldscherm zal krijgen die slechts 5,8 inch groot is. Dit is een stuk kleiner dan het 6,3 inch paneel van de Pixel 7. Met 5,8 inch zal de telefoon daarbij een van de kleinste high-end Android-smartphones van dit moment worden.

Renders Google Pixel 8. Beelden: MySmartPrice en OnLeaks

Pixel 8 Pro: plat en nieuwe camerasensor?

OnLeaks heeft in combinatie met Smartprix ook beelden van de Google Pixel 8 Pro online gezet. Het nieuwe vlaggenschip van Google heeft veel weg van de 'gewone' Pixel 8, maar krijgt er - net zoals bij de Pixel 6 Pro en 7 Pro het geval was - een telelens bij. Deze telelens lijkt nu wel in de 'camerapil' geplaatst te worden en zal dus niet - zoals bij de Pixel 7 Pro het geval was - een aparte uitsparing krijgen.

Het grote verschil met de Pixel 6 Pro en 7 Pro is dat de Pixel 8 Pro waarschijnlijk een plat scherm zal krijgen zonder afgeronde hoeken. Dit ziet er vaak iets minder mooi en luxe uit, maar werkt in de praktijk wel fijner. Ook heeft de Pixel 8 Pro net zoals de 'gewone' 8 Pro rondere vormen en dunnere schermranden in vergelijking met zijn voorganger. Het scherm zal met 6,52 inch daarbij kleiner worden.

Als laatste zien we een extra cameragaatje onder de flitser. We weten nog niet wat hierin verscholen zit. Het kan hier bijvoorbeeld gaan om een ToF-sensor, een Laser-focus of een extra camera. Bij deze laatste kun je denken aan een extra telelens of macrocamera. Al zou deze laatst genoemde onwaarschijnlijk zijn, aangezien de Pixel 8 Pro waarschijnlijk weer gaat beschikken over een groothoeklens met auto focus. Hiermee kun je vaak veel betere macrofoto's maken.

Renders Google Pixel 8 Pro. Beeld: Smartprix en OnLeaks

Wat vind jij van de Pixel 8 (Pro) op deze beelden?

Laat in onderstaande poll weten wat jij van de gelekte beelden vindt. En/of misschien heb jij wel een andere, of uitgebreidere mening. Laat die dan vooral achter in de comments onder dit artikel. We zijn benieuwd!

Wat vind jij van de gelekte beelden van de Pixel 8 en Pro

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk