Google: "Pixel 7-serie zijn onze bestverkochte telefoons ooit"

Google: "Pixel 7-serie zijn onze bestverkochte telefoons ooit"

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Geen enkele generatie van Pixel-telefoons heeft het ooit beter gedaan dan de Pixel 7-serie en de Pixel 6a. Het bedrijf won daarnaast in elke markt waar het actief is aan marktaandeel en het wil zich meer op Pixels richten.

Pixel 7-verkoop

In 2022 blikte Google al tevreden terug op de verkoop van zijn Pixel 6-smartphones. Het verkocht een veelvoud aan Pixel-telefoons meer vergeleken met de vorige jaren. Dit keer breekt de Pixel 7-serie opnieuw bedrijfsrecords, zoveel maakte Sundar Pichai duidelijk aan aandeelhouders, aldus Motley Fool.

"De Pixel 6a, Pixel 7 en 7 Pro van 2022 zijn de bestverkochte telefoons ooit. En we hebben dit jaar marktaandeel gewonnen in elke markt waar we actief zijn", aldus Pichai. De CEO van Google prijs software zoals de Magic Eraser (Magische Gum) en Photo Unblur, omdat Pixels "zich daarmee onderscheiden van anderen."

Meer aandacht voor Pixels

De topman van Google maakt ook bekend dat de Pixels in de toekomst een belangrijker focuspunt worden voor Google. Het bedrijf wil ook kostenefficiënter gaan werken. "We willen het economische aspect van de hardware verbeteren, naarmate we meer van onze aandacht op de Pixel-lijn richten en de hele kostenstructuur die erbij hoort."

Gerelateerde artikelen

Google kijkt volgens zijn CEO ook tevreden naar de Pixel Watch en het bedrijf kijkt naar eigen zeggen naar meer producten dan alleen telefoons. De samenwerking met Samsung voor Wear OS is volgens Pichai ook belangrijk geweest, omdat er sindsdien 300% meer horloges met Android zijn verkocht.

In december vorig jaar lekten Googles plannen met Pixel-producten voor de lange termijn. Het bedrijf wil niet alleen dit jaar een vouwbare telefoon uitbrengen, maar er komen ook meerdere generaties van de Pixel Fold tegen 2025. Wat denk jij van de Pixel 7-serie, de aankomende foldable en tablet? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

De populairste artikelen over Pixel-telefoons

Google Pixel 7 Pro kopen
Google Pixel 7 Pro kopen
Google Pixel 7 Pro kopen

Google Pixel 7 Pro kopen

De Google Pixel 7 en 7 Pro leggen net als hun voorgangers de focus op een uitstekende Android-ervaring met een snelle Tensor-chip, mooi scherm en scherpe camera’s met slimme AI-features.

Vanaf 899 euro

Winkelen op:

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk