Google Pixel 7 Pro-camera heeft nieuwe instellingen voor macro

Google Pixel 7 Pro-camera heeft nieuwe instellingen voor macro

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google heeft instellingen voor de macrofunctie toegevoegd op de Pixel 7 Pro. Die maken deel uit van een nieuwe versie van de Google Camera-app die nu uitgerold wordt. Je krijgt meer opties bij het gebruik van de functie en er verschijnt feedback in beeld.

Macro Google Pixel 7 Pro

De camera van de Pixel 7 Pro is nu beter geschikt om foto's te maken van heel dichtbij. Google rolt op dit moment nieuwe instellingen uit voor de macrofunctie van de Pixel 7 Pro met versie 8.7.250 van de Google Camera-app. Dat weet 9To5Google. De macrofunctie is enkel voor de Pro-versie beschikbaar en niet voor het Pixel 7-basismodel. Alleen de Pixel 7 Pro beschikt namelijk over een groothoeklens met autofocus waardoor deze geschikt is om macrofoto's mee te maken.

Als je de laatste versie hebt van Google Camera dan is een functie genaamd 'Auto Macro' standaard actief in de in instellingen van de app. Met Auto Macro kunnen de slimme algoritmes zelf inschatten wanneer je zo dichtbij komt dat de macrofunctie aan moet om een scherpe foto te kunnen maken. Je camera-app wisselt dan naar een andere lens.

Het is trouwens ook mogelijk om de macrofunctie te bedienen via het dropdownmenu van Google Camera. Daar kun je de automatische stand uitschakelen en in de plaats macro aan- of uitzetten. Zo neemt de app respectievelijk alleen macrofoto's of helemaal geen.

Feedback tijdens het fotograferen

Het is opmerkelijk dat Google met kleine tekstmeldingen op het scherm toont of de macrofunctie al dan niet werkt. Wanneer je een onderwerp van dichtbij fotografeert, zie je de bevestiging dat de macromodus werkt. Als 'Auto Macro' is uitgeschakeld in de instellingen, maar je probeert vervolgens toch om van dichtbij een foto te maken, dan word je eraan herinnerd dat de macrofunctie uit staat. Zie jij de nieuwe instellingen al op jouw telefoon? Laat het ons weten in de reacties.

Google Pixel 7 Pro-camera heeft nieuwe instellingen voor macro
Google Pixel 7 Pro kopen
Google Pixel 7 Pro kopen
Google Pixel 7 Pro kopen

Google Pixel 7 Pro kopen

De Google Pixel 7 en 7 Pro leggen net als hun voorgangers de focus op een uitstekende Android-ervaring met een snelle Tensor-chip, mooi scherm en scherpe camera’s met slimme AI-features.

Vanaf 899 euro

Winkelen op:

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk