Google Pixel 7 Pro heeft de beste camera volgens DxOMark

Google Pixel 7 Pro heeft de beste camera volgens DxOMark

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

De camera van de Pixel 7 Pro is alvast uitgebreid getest door het bekende DxOMark. Volgens die testers heeft Googles telefoon de beste camera van het moment, samen met de Honor Magic 4 Ultimate. Hij doet het daarmee beter dan de de iPhone 14 Pro.

Pixel 7 Pro-camera

De Pixel 7 Pro is inmiddels bij ons op de redactie belandt, en volgende week publiceert mijn collega Claudia haar uitgebreide bevindingen over de telefoon. Inmiddels kunnen wel al wel kijken naar de prestaties van de camera in de test van DxOMark, waar de Pixel 7 Pro nu bovenaan staat in de ranking naast een vlaggenschip van Honor.

Met een score van 147 punten doet hij het net iets beter dan de iPhone 14 Pro die 146 punten behaalt. Al heeft de iPhone 14 Pro wel de betere selfiecamera - hij behaalt een scoren van 145 punten, ten opzichte van 142 punten bij de Pixel 7 Pro.

Het is opvallend dat nieuwe telefoon van Google ook een kloof slaat met de Pixel 6 Pro, die op het gebied van camera-hardware niet zo sterk verschilt. Het kan een indicatie zijn dat Googles focus op softwareverbeteringen, in het bijzonder bij 'Super Res Zoom' dit jaar, goed uitpakt. In elk subcategorie van de test gaat de Pixel 7 Pro erop vooruit.

Positieve en negatieve feedback

DxOMark prijst in het bijzonder de natuurlijke manier waarop de camera huidtinten weergeeft. De belichting en het dynamisch bereik zitten goed, zowel bij fotografie als video. Verder leveren alle lenzen op de telefoon gedetailleerde foto's af, de autofocus werkt snel en nauwkeurig en de stabilisatie is effectief tijdens het filmen. Minder goed is de ruis die volgens de testers zichtbaar is in schaduwen wanneer er weinig licht is. Soms gaan er ook detail verloren wanneer je wacht dichtbij fotografeert met een kort zoombereik.

Gerelateerde artikelen

Houd er wel rekening mee dat de cameratesten van DxOMark geen volledig realistisch beeld schetsen van de werkelijkheid. De testers controleren camera's op een vast aantal punten, en telefoonfabrikanten kunnen in principe hun telefoons zo optimaliseren dat ze goed presteren in dat bekende testscenario.

Toch kunnen de resultaten al wel een indicatie geven over de vooruitgang die Google heeft geboekt met de beeldverwerking van de camera. Bekijk binnenkort ook onze uitgebreide cameratest in de review op Androidworld.

Google Pixel 7 Pro kopen
Google Pixel 7 Pro kopen
Google Pixel 7 Pro kopen

Google Pixel 7 Pro kopen

De Google Pixel 7 en 7 Pro leggen net als hun voorgangers de focus op een uitstekende Android-ervaring met een snelle Tensor-chip, mooi scherm en scherpe camera’s met slimme AI-features.

Vanaf 899 euro

Winkelen op:

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk