'Google Pixel 7 krijgt verbeterde selfiecamera'

'Google Pixel 7 krijgt verbeterde selfiecamera'

De aankomende Google Pixel 7 moet een betere selfiecamera krijgen in vergelijking met zijn voorganger. Met de selfiecamera van de Google Pixel 7 moet je straks namelijk in 4K-video op kunnen nemen. Daarnaast zal de selfiecamera meer én grotere pixels bevatten.

Google Pixel 7

De Google Pixel 7 en de Pixel 7 Pro worden de nieuwe vlaggenschepen van Google en moeten we rond oktober in de winkels kunnen verwachten. Google zal echter Google niet zijn als we ruim van tevoren de toestellen al in hun volle glorie hebben kunnen aanschouwen. Nee, Google maakt nooit echt een groot geheim van zijn aankomende toestellen. Dit jaar liet het op Google I/O zelfs als een teaser van de Pixel 7 (Pro) zien.

Ook veel specificaties van het toestel liggen al op straat. Zo weten we onder andere dat de Google Pixel 7 (Pro) gaat draaien op een nieuwe Tensor-chip van eigen makelij. Google zei hierbij dat deze processor moet zorgen voor ''meer doorbraken op het vlak van AI en meer gepersonaliseerde ervaringen op het valk van beveiliging, fotografie én video moet gaan brengen.'' Op dit laatste vlak gaat Google dus ook hardwarematig iets verbeteren.

Verbeterde selfiecamera

De selfiecamera van de Google Pixel 7 moet namelijk verbeterd gaan worden, dit ten opzichte van de Google Pixel 6. Waar de Pixel 6 Pro namelijk in 4K-video kon opnemen, daar kon de Pixel 6 dit 'slechts' in een resolutie van 1080p. De Pixel 7 moet deze downgrade ten opzichte van zijn duurdere Pro-broertje niet meer hebben. Dit meldt 9to5Google. Zij melden daarbij dat de Google Pixel 7 waarschijnlijk dezelfde selfiecamera krijgt als de Google Pixel 6 Pro. Dit is een 11,1 MP variant met een diafragma van f/2.2. De Pixel 6 heeft een 8 MP selfiecamera. Onze Sebastien heeft in zijn review van de Google Pixel 6 Pro de selfiecamera getest en zei hier het volgende over:

De 11,1 MP camera neemt het op tegen de 8 MP sensor van de Pixel 5 die tevens ook in de Pixel 6 wordt gebruikt. Beide camera's kunnen prima foto's maken, maar het valt op dat de kleuren bij de Pixel Pro nauwkeuriger zijn en foto's bevatten iets meer details.

Sebastien in zijn review van de Google Pixel 6 Pro
Lees hier meer over de Google Pixel 7 (Pro)
Google Pixel 7
6,3 inch - px

Meer info

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties