'Google Pixel 6a werkt met Tensor, maar met eenvoudigere camera'

'Google Pixel 6a werkt met Tensor, maar met eenvoudigere camera'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

De Google Pixel 6a, een aankomende midrange telefoon van Google, zal werken met de eigen Tensor-chipset. Verder kiest Google een eenvoudigere cameraopstelling vergeleken met de huidige vlaggenschepen. Dit is alvast gelekt.

Pixel 6a-lekken

Vorig weekend toonden we de eerste gelekte afbeeldingen van de Pixel 6a, de voordeligere variant van de Pixel 6. We ontdekten toen dat deze telefoon veel van de designelementen van de toptoestellen overneemt, alsook de vingerafdrukscanner onder het scherm. Nu komen er meer antwoorden op onze vragen over de specificaties.

9To5Google heeft meer ontdekt over de kenmerken van de aankomende telefoon dankzij de code van Google Camera op de Pixel 6. De Pixel 6a zal allereerst werken met Tensor, dat is Googles eigen chipset die is ontworpen met een focus op kunstmatige intelligentie. Tensor maakt geavanceerde camerafuncties mogelijk, maar ook de slimme Live Translate-vertaalfunctie. Los daarvan is het ook gewoon een krachtige processor die goede prestaties neerzet.

Bekende camera's

Verder is er ook al meer bekend geraakt over de camera. De 50 MP hoofdcamera van de Pixel 6 ruilt Google om voor een 12,2 MP exemplaar in zijn midrange telefoon. Het is dezelfde camera die het bedrijf heeft gebruikt in al zijn telefoons, van de Pixel 3 tot de Pixel 5. De 12 MP groothoekcamera van de Pixel 6 blijft wel een plaats behouden in de Pixel 6a. Daarnaast krijgt deze smartphone een 8 MP selfiecamera, net als de gewone Pixel 6. De Pixel 6 Pro werd uitgebracht met een 11,1 MP selfiecamera. Dit zijn dus met andere woorden de camera's op de Pixel 6a:

  • 12.2 MP hoofdcamera
  • 12 MP groothoekcamera
  • 8 MP selfiecamera

We verwachten dus dat de cameraprestaties van deze telefoon dichter bij de Pixel 5 zullen liggen, met uitzondering van de nieuwe features die Tensor mogelijk maakt. Over andere kenmerken van de telefoon is nog niets bekend. Eerder bleek dat het scherm ook wat kleiner zal zijn, zo rond de 6,2 inch, vergeleken met 6,4 inch bij de Pixel 6. Het lijkt ons aannemelijk dat Google ook op dit gebied de prijs zal willen drukken door te kiezen voor een eenvoudiger exemplaar.

Gerelateerde artikelen

Beschikbaarheid

We verwachten dat Google de telefoon volgend jaar zal onthullen, maar wanneer en voor welke prijs is nog niet bekend. Wat is jouw eerste indruk van de aankomende Pixel 6a? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Pixel-telefoons? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk