'Google Pixel 6 XL krijgt degelijke telecamera met 5x zoom'

'Google Pixel 6 XL krijgt degelijke telecamera met 5x zoom'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

De Google Pixel 6 XL komt met een telecamera die goed zal zijn voor een zoombereik van 5x optische zoom. Daarvoor zijn aanwijzingen gevonden in Google Camera. We mogen ook een 50 MP hoofdcamera verwachten en een nieuwe groothoekcamera.

Google Pixel 6 XL-geruchten

De geruchtenmolen rond Googles aankomende Pixel 6-reeks gaat weer aan het draaien. Google lanceert dit jaar twee toptelefoons: een Pixel 6 en een telefoon die Pixel 6 Pro of Pixel 6 XL zal heten. We kregen eerder al informatie over de cameraopstelling van die XL-variant, en nu is bevestigd: hij krijgt een telecamera met 5x optische zoom.

XDA Developers heeft in de code van Google Camera, de standaard camera-app op Pixel-telefoons, een verwijzing gevonden naar een 'ultra tele'-knop. Als je die activeert dan zoomt te telefoon naar 4,3x zoom, maar vermoedelijk zal in de interface '5x zoom' te zien zijn. Ter vergelijking: de Pixel 4 had een telecamera met 1,6x zoom, maar toch zagen we 2x zoom in Google Camera.

Software volstaat niet langer

Google gaat dus voor het eerst met een zogenaamde periscoopcamera werken. Dat is een camerasensor die een groter zoombereik kan verwezenlijken door meerdere lenzen te plaatsen over zowel de lengte als breedte van de telefoon. We zien zo'n camera's al langer in de meest hoogwaardige telefoons terug, maar Google heeft de technologie altijd links laten liggen. Het bedrijf focuste daarentegen op softwarematige optimalisatie om goede zoomprestaties te bekomen, maar het was de laatste jaren wel duidelijk dat Google niet aan die strategie kon blijven vasthouden als het wil concurreren met de beste cameratelefoons die er op de markt zijn.

Gelekte renders van de telefoon

Gelekte renders van de telefoon

Eerder kwamen we te weten dat de Pixel 6-reeks een 50 MP hoofdcamera zal krijgen en een 12 MP groothoekcamera. XDA meldt nu dat Google al zeker een andere groothoekcamera zal gebruiken dan de sensor die we kennen van de Pixel 5. Die camera had een zoombereik van 0,670x terwijl dat bij de Pixel 6 XL 0,615x wordt.

Gerelateerde artikelen

Recent lekten nagenoeg alle specificaties van Google telefoons, en we kwamen daarbij te weten dat de telefoons voor het eerst kunnen vijf jaar lang kunnen rekenen op software-updates. Google trekt daarmee zijn updatebeleid gelijk met dat van Apple. De Pixel 6 was ook al in een video te zien. Wat denk jij over de aankomende Pixels? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk