Google Pixel 6: waarom de vingerafdrukscanner soms sloom is

Google Pixel 6: waarom de vingerafdrukscanner soms sloom is

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Gebruikers van de Google Pixel 6-telefoons merken op dat de vingerafdrukscanner met momenten traag werkt. Google verklaart nu dat de strenge beveiliging daar alles mee te maken heeft. Er is ook een mogelijke oplossing die we bespreken.

Pixel 6-vingerafdrukscanner

Met de Google Pixel 6 koos het merk voor een vingerafdrukscanner onder het scherm, in plaats van een sensor op de achterkant zoals bij de Pixel 5. Dat is normaal een logische beslissing voor telefoons uit het premium prijssegment, alleen valt het gebruikers op dat de scanner met momenten traag reageert.

Een Twitter-gebruiker klaagt het probleem aan en een support-medewerker van Google geeft ons voor het eerst een verklaring voor de onregelmatige prestaties van de scanner. "Sorry voor de moeilijkheden. De vingerafdrukscanner van de Pixel 6 maakt gebruik van aangepaste beveiligingsalgoritmen. In bepaalde omstandigheden kan die extra beveiliging ertoe leiden dat verificatie meer tijd in beslag neemt, of dat er een meer direct contact met de sensor is benodigd", aldus de medewerker.

Hij legt verder niet uit wat die extra beveiliging precies inhoudt en het is ook niet duidelijk of Google überhaupt werkt aan een oplossing voor het probleem. Wel verwijst hij naar een support-pagina waar wordt uitgelegd dat de scanner problemen kan vertonen in bepaalde omstandigheden: wanneer je je telefoon ontgrendelt in helder en direct zonlicht, als je een onofficiële screenprotector gebruikt of wanneer je scherm vuil ziet.

Google Pixel 6: waarom de vingerafdrukscanner soms sloom is

Dit kan je doen

Toch weet XDA Developers dat er een instelling is op de Pixel 6 waarmee gebruikers erin slagen om de scanner beter te doen werken. Het gaat om de functie 'Tikgevoeligheid vergroten' die normaal is bestemd voor wie een screenprotector op de telefoon gebruikt. Met deze functie is het scherm responsiever, maar het maakt dus tegelijk ook de vingerafdrukscanner iets gretiger. Je vindt deze bewuste instelling via volgende stappen: Instellingen > Scherm > Tikgevoeligheid vergroten.

Gerelateerde artikelen

Vorige week raakte bekend dat de Pixel 6 Pro de beste camera van het moment heeft volgens de testers van DxOMark. In dit artikel hebben we alle verschillen tussen de twee vlaggenschepen op een rij gezet. Heb jij een Google Pixel 6 of een Pixel 6 Pro en ervaar jij problemen met de vingerafdrukscanner? Werkt bovenstaande oplossing voor jou? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk