'Google Pixel 6 verliest signaal op willekeurige momenten'

'Google Pixel 6 verliest signaal op willekeurige momenten'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Op sociale media berichten gebruikers over signaalproblemen op de Pixel 6-reeks. Op willekeurige momenten heeft de telefoon plots geen bereik. Er is nog geen echte oplossing gevonden en Google heeft het probleem nog niet erkend.

Pixel 6-signaalprobleem

Zoals bij elke lancering van een telefoon duiken er wel bugs op en daar blijft de Pixel 6-reeks van Google ook niet van gespaard. Honderden gebruikers klagen op Reddit en het Pixel-forum van Google over een probleem met het gsm-signaal van de telefoon. Op willekeurige momenten heeft de telefoon plots geen bereik meer.

Het is nog niet duidelijk wat het probleem veroorzaakt, maar gebruikers over de hele wereld hebben er last van. Er wordt dan ook gretig gezocht naar een oplossing. Enkelen hebben van Google een vervangtoestel gekregen, wat niet voor iedereen een oplossing was. Anderen hadden meer succes door een nieuwe simkaart te vragen bij hun telefoonoperator.

Wat is de beste oplossing?

Voor heel wat gebruikers bleven de problemen meer beperkt wanneer ze de Adaptive Connectivity Services uitzetten in de instellingen van hun telefoon. Dat doe je via onderstaande stappen:

  • Typ Adaptive Connectivity Services in de zoekbalk van Instellingen en bevestig
  • Kies Uitzetten
  • Druk op App uitzetten

Toch is de ideale oplossing nog niet gevonden en het blijft wachten tot Google de fout erkent. Vermoedelijk kan de fout dan met een softwarepatch aangepakt worden. Op onze Pixel 6 hebben we geen problemen met het signaal ondervonden. Eerder was er ook een fout met de vingerafdrukscanner die intussen is verholpen.

Meer over de Pixel 6-reeks

Recent konden we de Pixel 6 Pro testen op Androidworld en de telefoon kreeg een excellente score van 8,9 van de redactie. Hieronder ontdek je meer nieuws en achtergrondartikel over de telefoons.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk