Google Pixel 6 Pro: nieuwe renders en periscoopcamera gelekt

Google Pixel 6 Pro: nieuwe renders en periscoopcamera gelekt

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

De Pixel 6-reeks is recent gelekt met zijn volledig gewijzigd design. Dit keer krijgen we nieuwe renders te zien en we leren over een aantal belangrijke specificaties. Zo krijgt de telefoon een periscoopcamera voor een grote optische zoom.

Google Pixel 6 Pro

Recent lekte Youtuber Jon Prosser de eerste details over Googles aankomende toptoestellen: de Google Pixel 6 en de Pixel 6 Pro. Die laatste is een grotere en krachtigere variant. De informatie werd daarna meteen bevestigd door de geruchtenverspreider Max Weinbach, en nu sluit ook het betrouwbare OnLeaks zich erbij aan. De man komt ook met nieuwe renders over de Pro-versie en we ontdekken de eerste specificaties.

Op de nieuwe beelden zien we nog altijd de telefoon met een horizontale camerastrook met drie lenzen. Naast een hoofdcamera, zou Google al zeker een periscoopcamera gebruiken voor betere zoomprestaties, en als laatste is er nog een onbekende lens, mogelijk een groothoekcamera. Boven de camera's gaat Google een opvallende kleur gebruiken.

Google Pixel 6 Pro: nieuwe renders en periscoopcamera gelekt

Trillen in de maat

Aan de voorkant is er dan een 6,67 inch AMOLED-scherm met licht gebogen schermranden en een selfiecamera in het midden. De afmetingen van de Pixel 6 Pro meten 16,.9 mm x 75,8 mm x 8,9 mm. Al zal de dikte 11.5 mm bedragen als je de camera op de achterkant meerekent.

Gerelateerde artikelen

We krijgen ook nog te horen dat de Pixel 6 Pro draadloos kan opladen en er is plaats voor speakers aan zowel de boven- als onderkant. Verder stelt XDA Developers dat Google ook werkt aan een geavanceerde haptische feedback die reageert op de maat van de ringtone die je gebruikt. Google zet voor die functie een nieuwe API in die deel uitmaakt van Android 12, maar verwacht wordt dat de haptische feedback niet zal werken als je gewoon muziek afspeelt met de Pixel 6-reeks. Bij games zou de telefoon wel kunnen gaan trillen.

Google Pixel 6 Pro: nieuwe renders en periscoopcamera gelekt

Recent raakte ook de codenamen van de Pixel 6-telefoons bekend die Google intern gebruikt. Wat denk jij van deze strategiewijziging met de Pixel 6-toestellen? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de Google Pixel 6-reeks? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter. Check ook onze nieuwe AW Community voor een overzicht van de populairste AW-leden.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk