Google Pixel 6 (Pro) krijgt eindelijk maart-update, verhelpt problemen

Google Pixel 6 (Pro) krijgt eindelijk maart-update, verhelpt problemen

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

De Google Pixel 6 (Pro) ontvangt (eindelijk) de beveiligingsupdate van maart. Deze update zou eerdere problemen omtrent Wifi- en Bluetooth-problemen moeten verhelpen, maar de update komt helaas zelf met een aantal nieuwe bugs. Zo zou de Berichtenbox app van de overheid ineens niet goed meer werken.

Probleem verholpen, maar als laatste in de rij

Eerder schreven we al over de problemen die de februari-update voor de Pixel 6 en de Pixel 6 Pro veroorzaakte. Na deze update meldden meerdere gebruikers namelijk een probleem met een alsmaar wegvallende wifi-connectiviteit. Ook Bluetooth-signalen en mobiele netwerken leken soms ineens weg te vallen. Daarbij gaven meerdere gebruikers aan dat, na de installatie van de update, de wifi-verbinding na een tijdje automatisch uitschakelde. Zo'n twee weken later bevestigde Google de problemen en beloofde het dat er in de update van maart een oplossing zou zitten die het probleem zou moeten verhelpen.

En begin deze maand schreven we dat Google de beveiligingsupdate van maart aan het uitrollen was naar de Pixel 3a, Pixel 4 (XL), Pixel 4a (5G) en naar de Pixel 5(a). De Pixel 6 (Pro) zal later in de maand een update kunnen verwachten, en nu is het dan eindelijk zover.

Google Pixel 6 (Pro) krijgt eindelijk maart-update, verhelpt problemen

Nieuwe problemen

De hoop is dat de problemen met de nieuwe update ook daadwerkelijk verholpen zijn. De nieuwe update lijkt echter gepaard te gaan met nieuwe problemen. Zo kwam er op ons Telegram-kanaal het bericht dat de Berichtenbox-app van de overheid nu niet goed meer zou werken sinds de nieuwe update. Het is nog niet bekend of dit door de update komt, of dat dit een probleem is die te maken heeft met de maart-update.

De maart-update voor de Pixel 6 en de Pixel 6 Pro worden overigens gefaseerd uitgerold en hierdoor kan het zijn dat jij de update nog niet binnen hebt.

Heb jij de update al binnen, zijn de problemen bij jou verholpen en heb jij last van de nieuwe bug? Laat het ons weten in de comments onder dit artikel.

Google Pixel 6 (Pro) krijgt eindelijk maart-update, verhelpt problemen

Bedankt Ad, Sjors, Marcel en Kees voor het delen van de beschikbare maart-update!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk