Google Pixel 6 (Pro): alle specificaties gelekt, 5 jaar updates

Google Pixel 6 (Pro): alle specificaties gelekt, 5 jaar updates

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google komt dit jaar opnieuw met twee vlaggenschepen uit de Pixel 6-reeks. Heel wat specificaties van de toestellen zijn nu alvast gelekt, en we leren ook dat de telefoons voor het eerst vijf jaar lang software-updates krijgen.

Google Pixel 6 (Pro)-specificaties

De Google Pixel 6 is al uitgebreid gelekt als het om renders gaat van de twee vlaggenschepen. Even later raakte nog bekend dat Google een periscoopcamera wil gebruiken in de Pro-versie van de telefoon, en de smartphone maakt gebruik van een merkloze, krachtige chipset.

Jon Prosser, ofwel Front Page Tech zoals hij op YouTube heet, komt nu met meer specificaties van de twee smartphones. De Pro-versie van de reeks zal dit keer sterk verschillen van de gewone Pixel 6, en niet alleen door de verschillen in schermgrootte maar ook vanwege de andere cameraopstelling.

Google Pixel 6 Google Pixel 6 Pro
Scherm: 6,4 inch AMOLED 6,71 inch POLED
Camera achterkant: 50 MP hoofdcamera, 12 MP groothoekcamera 50 MP hoofdcamera, 48 MP telecamera, 12 MP groothoekcamera
Camera voorkant: 8 MP 12 MP
Accu:  4614 mAh 5000 mAh
Chipset: Gemaakt door Google Gemaakt door Google
Werkgeheugen: 8 GB 12 GB
Opslag: 128 GB / 256 GB 128 GB / 256 GB / 512 GB
Android-versie: Android 12 Android 12

De Pixel 6 zal sterker lijken op de voorgaande Pixel-modellen, omdat hij enkel met een hoofdcamera en groothoeksensor verschijnt, terwijl de Pixel 6 Pro voor de eerste keer drie sensors op de achterkant krijgt. We weten nu dat hij een 48 MP periscoopcamera krijgt, toch is het optische zoombereik nog niet bekend.

Vijf jaar updates

Een ander belangrijk feit dat Prosser al wel kon lekken is dat Google met langere updateondersteuning komt. Google kiest, net als Apple en voor vijf jaar van software- updates. Helaas maakt de geruchtenverspreider niet helemaal duidelijk of het gaat om zowel versie- als beveiligingsupdates. Hopelijk komt daar later meer duidelijkheid over.

Gerelateerde artikelen

Een precieze lanceringsdatum voor de telefoons is nog niet bekend, maar de toestellen worden naar verwachting in oktober voorgesteld. Kijk jij uit naar de Google Pixel 6 en de Pro-versie? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk