Google Pixel 6 overal uitverkocht: verkoopt als zoete broodjes? (Update: reactie Google)

Google Pixel 6 overal uitverkocht: verkoopt als zoete broodjes? (Update: reactie Google)

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google is al snel door zijn voorraden van Pixel 6 (Pro) heen. De nieuwe telefoons zijn nog maar moeilijk verkrijgbaar bij Franse of Duitse winkels en in de meeste gevallen kom je op de wachtlijst terecht. Het is niet bekend wanneer de telefoon weer beter voorradig zal zijn.

*Update 21/10 om 13:15 uur: Google heeft aan Androidworld meer duidelijkheid gegeven over de voorraadtekorten. We hebben de informatie aan dit artikel toegevoegd.

Google Pixel 6-verkoop

Wie graag een Google Pixel 6 wil kopen in Nederland, kan dat best vanuit het buitenland doen. De telefoons worden ook geïmporteerd door Nederlandse webshops, maar dan betaal je flink meer. Hoe je in het buitenland koopt, leggen we je haarfijn uit in dit artikel. Al is er nu nog een extra obstakel bijgekomen voor wie in het buitenland wil winkelen. Twee dagen na de lancering zijn de Pixel 6 en de Pixel 6 Pro momenteel nergens voorradig.

Google zette nog een pre-orderactie op poten om het voorbestellen aantrekkelijker te maken, wan wie voor 27 oktober bestelt, krijgt een Bose Noise Cancelling Headphones 700 gratis bij zijn bestelling. Het heeft zijn effect duidelijk niet gemist. Van Duitsland tot Frankrijk en van de Saturn tot de Google Store: nergens kan je een pre-order plaatsen. In het beste geval kan je je jezelf inschrijven voor de wachtlijst of je kan de telefoons aan je verlanglijstje toevoegen.

Duitse webwinkels als deze zijn door hun voorraad heen

Duitse webwinkels als deze zijn door hun voorraad heen

Wat is de oorzaak?

Eerst was er onduidelijkheid of de Pixel 6 vlot besteld wordt, of dat Google door het wereldwijde chiptekort minder toestellen op voorraad heeft. Hoewel de Pixel 6 officieel niet in Nederland te koop is, kon Google Nederland wel aan Androidworld bevestigen dat de toestellen erg goed verkopen. Problemen door een mogelijk chiptekort zouden dus niet aan de basis liggen van de geplunderde elektronicawinkels.

Wanneer de toestellen weer voorradig zijn kon Google Nederland nog niet bevestigen, maar zodra we meer informatie van het bedrijf krijgen, dan werken we dit artikel bij.

Gerelateerde artikelen

Waar kan je nog wel bestellen?

Waar je de Pixel 6 nog wel kan bestellen, is bij Belsimpel. Maar daar betaal je flink meer omdat de webshop de toestellen zelf vanuit het buitenland dient te bestellen. Je betaalt er 799 euro in plaats van 649 euro voor de Pixel 6. De Pro-versie kost 1.049 euro. De webwinkel geeft ook aan dat je minstens zes weken zal moeten wachten op de levering van de Pixel 6 en acht weken op de Pixel 6 Pro.

Wil jij graag een Pixel 6-telefoon bestellen en loop je tegen de voorraadproblemen aan? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk