Google Pixel 6 en 6 Pro officieel: dit zijn de nieuwe toptelefoons

Google Pixel 6 en 6 Pro officieel: dit zijn de nieuwe toptelefoons

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Google heeft zijn Pixel 6-serie officieel aangekondigd. Deze serie betekent voor Google de terugkeer naar het high-end segment. Lees hier alles over de nieuwe Google-telefoons.

Google Pixel 6-serie officieel onthuld

De Pixel 6 en Pixel 6 Pro zijn in de afgelopen maanden vrijwel volledig uitgelekt, en Google heeft zelf ook al heel veel details bekend gemaakt. We wisten dus vrijwel precies wat we konden verwachten. Voor de redactie: Sebastien, Jelle, Laura en Claudia, maakte deze stroom aan informatie ons des te nieuwsgieriger naar de nieuwe toptelefoons. Waarom? Dat lees je hier en hier. Nu Google de nieuwe Pixel 6-serie officieel heeft aangekondigd, is het tijd om de balans op te maken. Wat kan je van de Pixel 6 en Pixel 6 Pro verwachten, en belangrijker nog, komen ze naar Nederland en België?

Google Pixel 6 en 6 Pro officieel: dit zijn de nieuwe toptelefoons

Specificaties

Google Pixel 6 Pro Google Pixel 6
Afmetingen en gewicht: 163.9 x 75.8 x 8.9 mm, 210 gram 160.4 x 75.1 x 8.2 mm, 207 gram
Behuizing Gorilla Glass Victus (voor- en achterzijde), IP68-certificaat Gorilla Glass Victus voorzijde en Gorilla Glass 6 achterzijde, IP68-certificaat
Scherm: 6,71 inch AMOLED Full HD (1440 x 3120 pixels), 19.5:9, 512 ppi, 120 Hz, 89.0% screen-to-body ratio, HDR10+ 6,4 inch AMOLED Full HD (1080 x 2340 pixels), 20:9, 411 ppi, 90 Hz, 83.5% screen-to-body ratio, HDR10+
Processor: Google Tensor (5 nm) Google Tensor (5 nm)
Werkgeheugen: 12 GB LPDDR5 RAM 8 GB LPDDR5 RAM
Opslaggeheugen: 128 GB / 256 GB UFS 3.1 128 GB / 256 GB UFS 3.1
Camera's achter: 50 MP groothoekcamera (PDAF, OIS), 48 MP telefotocamera met 4x optische zoom (PDAF, OIS), 12 MP ultragroothoekcamera 50 MP groothoekcamera (PDAF, OIS), 12 MP ultragroothoekcamera
Camera's voor: 11,1 MP 8 MP
Video: 4K 30/60fps, 1080p 30/60/120/240fps, gyro-EIS 4K 30/60fps, 1080p 30/60/120/240fps, gyro-EIS
Accu: 5000 mAh, 30 watt snelladen, 23 watt draadloos laden, omgekeerd laden, USB PD 3.0 4600 mAh, 30 watt snelladen, 21 watt draadloos laden, omgekeerd laden, USB PD 3.0
Androidversie: Android 12 Android 12
Extra's: 5G, Sub 6, mmWave, vingerafdrukscanner in het scherm 5G, Sub 6, mmWave, vingerafdrukscanner in het scherm
Kleuren: Sorta Sunny, Cloudy White, Stormy Black Kinda Coral, Sorta Seafoam, Stormy Black
Adviesprijs: 899/999 euro 649/... euro

Nieuw design 

Google heeft de Pixel 6-serie van een nieuw design voorzien. Dat zie je meteen aan de horizontale camerastrook op de achterzijde die doet denken aan de achterkant van de Nexus 6P. Die strook is gemaakt van gerecycled materiaal, en dat geldt overigens ook voor de bijbehorende cases. Daarnaast geeft Google je de keuze in verschillende kleuren, buiten de standaard kleuren om. De rand boven de camerastrook heeft bij sommige uitvoeringen een afwijkende kleur, wat voor extra smoel zorgt.

De zes kleuren van de Pixel 6 en de Pro-versie

De zes kleuren van de Pixel 6 en de Pro-versie

De Google Pixel 6 verschillen op een aantal vlakken en het scherm is daar eentje van. De Pixel 6 Pro heeft een 6,71 inch AMOLED-scherm en dat is een watervalscherm met afgeronde schermranden. Het AMOLED-scherm van de Pixel 6 is met 6,4 inch ietsje kleiner. Het display van de Pixel 6 Pro heeft een ververssnelheid van 120Hz, waardoor beelden soepel ogen. De Pixel 6 komt met een ververssnelheid van 90Hz.

  • Google Pixel 6: 6,4 inch AMOLED-scherm, 1080 x 2340 pixels pixels, 90Hz
  • Google Pixel 6 Pro: 6,71 inch AMOLED-scherm, 1440 x 3120 pixels, 120Hz

Beide telefoons hebben een 12 megapixel-selfiecamera in een gaatje boven in het midden van het scherm waardoor de randen lekker dun zijn. De optische vingerafdrukscanner heeft Google in het scherm verwerkt. Beide telefoons worden met een IP68-certificaat geleverd. Hierdoor kunnen ze minimaal een half uur tot 1,5 meter diepte overleven.

Google Pixel 6 en 6 Pro officieel: dit zijn de nieuwe toptelefoons

Nieuwe Tensor-chipset en spraakherkenning

Google heeft eerder al zijn zelfontworpen Tensor-chipset onthuld en ze dient als motor van de Pixel 6. Google heeft de chipset speciaal voor de Pixel 6 en Pixel 6 Pro gemaakt en heeft het stukje hardware voorzien van speciale functies voor de camera en spraakherkenning. Spraakherkenning herkent nu accenten en vertaalt deze in andere talen. De chipset gaat helpen bij het verwerken van kunstmatige intelligentie en machinelearning.

De Tensor-chipset is 80% sneller dan de Qualcomm Snapdragon 765G uit de Pixel 5. Hij werkt met twee ARM Cortex-X1-processors, zover is alvast bekend. Google heeft de accu van de Pixel 6-serie ook wat extra aandacht gekregen. Zo is het snelladen verbeterd, want de telefoons kunnen met 30 watt in een half uur voor 50% worden opgeladen.

Google Pixel 6 en 6 Pro officieel: dit zijn de nieuwe toptelefoons

Camera's

In de horizontale camerastrook op de achterzijde van de Pixel 6 zitten twee camera's en de Pixel 6 Pro herbergt er drie. Die laatste krijgt namelijk nog een periscoopcamera met 4x optische zoom. Daarnaast heeft de hoofdcamera van de Pixel 6 (Pro) een grotere sensor, die maar liefst 150% meer licht kunnen opvangen dan de voorganger. Dat zal een gunstige uitwerking hebben op de kwaliteit van foto's die gemaakt zijn in minder goede lichtomstandigheden.

  • Google Pixel 6: 50 MP groothoekcamera, 12 MP ultragroothoekcamera, 12 MP selfiecamera
  • Google Pixel 6 Pro: 50 MP groothoekcamera, 48 MP telefotocamera met 4x optische zoom, 12 MP ultragroothoekcamera, 12 MP selfiecamera

De kracht van de Tensor-chipset wordt ook ingezet bij de camera's van de Pixel 6-reeks. Zo kunnen de camera's van de Pixel 6 onder andere met ‘Magic Eraser storende objecten uit een foto verwijderen en onscherpe gezichten van bewegende mensen scherpstellen.

Overigens heeft Google in samenwerking met Snapchat ook een nieuwe functie ontwikkeld voor de camera. Als je twee keer op de achterkant tikt, wordt er een snap gemaakt. Google heeft verder ook aandacht besteed aan diversiteit. Iedereen, blank of zwart, heeft natuurlijk het recht dat zijn huidskleur goed wordt weergeven op de foto's die hij met zijn smartphone maakt. De Pixel 6-reeks kan nu betere en meer realistische foto's maken van mensen met een donkere huidskleur, en dat is vandaag soms een probleem bij moderne smartphonecamera's.

Google Pixel 6 en 6 Pro officieel: dit zijn de nieuwe toptelefoons

Android 12 en updates

Google levert de Pixel 6 met het spiksplinternieuwe Android 12. Zoals elk jaar het geval is, kan ook Android 12 rekenen op veel nieuwe mogelijkheden en optimalisaties en verbeteringen. Zo is het nieuwe Privacy Dashboard waarmee je in een oogopslag kan zien wanneer bepaalde onderdelen van je telefoon zijn gebruikt, zoals de microfoon, de camera of je locatie. Google heeft tevens de effecten en animaties onder handen genomen en zullen apps sneller opstarten.

Android 12 krijgt net als de Pixel 6 ook een nieuw uiterlijk, Material You. Dat is het nieuwe themasysteem met dynamische kleuren dat zich aanpast aan de kleuren van de wallpaper die je ingesteld hebt. Hierdoor kun je volgens Google je telefoon beter naar je eigen wens instellen en zal je Material You overal in de interface tegenkomen. Onder andere de Google-apps en- widgets krijgen het nieuwe uiterlijk.

Google Pixel 6 en 6 Pro officieel: dit zijn de nieuwe toptelefoons

De Google Pixel 6 en Pixel 6 Pro kunnen vijf jaar lang op beveiligingsupdates rekenen. Verder blijft de telefoon wel drie jaar versie-updates ontvangen. Dat wil zeggen dat hij versies Android-versies 13, 14 en 15 zal ontvangen.

Google Pixel Pass

Tezamen met de Pixel 6-serie kondigt Google een gloednieuw abonnement aan, Pixel Pass. Met dit abonnement heb je toegang tot de nieuwste Pixel-smartphone en premium Google-diensten. De diensten die onder het Pixel Pass-abonnement vallen, zijn Google One, Play Pass, YouTube Premium of YouTube Music en Google Fi (niet beschikbaar in Nederland).

Pixel Pass is in de Verenigde Staten beschikbaar voor 45 dollar per maand in combinatie met de Pixel 6. Met de Pixel 6 Pro erbij kost het abonnement 55 dollar per maand.

Met dit abonnement treedt Google in de voetsporen van Apple en Microsoft. Apple geeft via Apple One-abonnees toegang tot een grote hoeveelheid premium Apple-diensten. Zij betalen daar een vast bedrag per maand voor. Microsoft biedt met Xbox All Access iets soortgelijks aan. Google wil met Pixel Pass meer van zijn Pixel-smartphones verkopen.

Google Pixel 6 prijzen en beschikbaarheid

De Google Pixel 6-serie is te koop in slechts acht landen, waaronder Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Wil je de Pixel 6 kopen, dan kun je dat via de Google Store in deze landen doen. Daarnaast kan je ook uitwijken naar het grijze kanaal en andere aanbieders. Een uitgebreide uitleg hierover vind je hier op Androidworld. De telefoons liggen vanaf 28 oktober in de winkels.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk