'Google Pixel 6-lancering op 19 oktober, in nieuwe video te zien'

'Google Pixel 6-lancering op 19 oktober, in nieuwe video te zien'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google heeft de mogelijke lanceringsdatum voor de Pixel 6 gelekt. Het toestel zou op 19 oktober onthuld worden. Verder is hij voor het eerst 'in levende lijve' te zien in een nieuwe teaservideo. Voorheen zagen we de telefoon alleen in render.

Google Pixel 6 

Het was al even duidelijk: de Pixel 6 hoeven we nog niet in september te verwachten. Deze maand komt het moment waarop we Android 12 te zien zijn, en in oktober zullen de Pixel-toestellen de eerste zijn die met de nieuwe Android-versie verschijnen.

Google teaset de Pixel 6 alvast op Instagram waar we twaalf Pixel-telefoons zien met allemaal aan andere kleur in de software-interface dankzij het Material You-thema. Met die Android 12-functie kleurt de hele interface mee op basis van de kleur van de achtergrond die je op je telefoon hebt ingesteld. Als we kijken naar de klok op de Pixels, zien we een opvallende datum: dinsdag 19 oktober.

De Pixel 6 op Instagram

De Pixel 6 op Instagram

Google heeft daarmee vermoedelijk de lanceringsdatum van de Pixel 6 en Pixel 6 Pro verklapt, want eerder lekte de geruchtenverspreider Jon Prosser alvast dezelfde informatie. Prosser stelde ook dat de telefoons op 28 oktober in de winkels liggen.

Teaservideo

Google heeft verder nog een teaser op de wereld losgelaten, en het is onderstaande video waarin de aankomende telefoons een hoofdrol spelen. We zagen de telefoons hiervoor enkel op renders.

De Pixel 6 verschijnt volgens gelekte specificaties met een 6,4 inch AMOLED-paneel terwijl de Pro-versie een 6,71 POLED scherm krijgt. Beide telefoons hebben een 50 MP hoofdcamera en een groothoeklens, maar alleen de Pro-versie krijgt ook een periscoopcamera. Google bracht in augustus een ongewone hoeveelheid informatie naar buiten over de Pixels. Hier op Androidworld lijken de meeste van onze lezers (voorzichtig) positief over de toestellen.

Gerelateerde artikelen

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de Google Pixel 6? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter. Check ook onze nieuwe AW Community voor een overzicht van de populairste AW-leden.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk