‘Google Pixel 6 krijgt 4 jaar lang nieuwe Android-updates’

‘Google Pixel 6 krijgt 4 jaar lang nieuwe Android-updates’

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Google liep altijd voorop met het geven van versie- en beveiligingsupdates voor zijn telefoons. Inmiddels hebben grote en kleine smartphonefabrikanten het bedrijf ingehaald en nu lijkt Google terug te slaan.

Google Pixel 6 krijgt vier Android-updates

Een Engelse winkelketen liet eerder deze maand doorschemeren dat de Google Pixel 6 en Pixel 6 Pro vijf jaar lang op beveiligingsupdates kunnen rekenen. Nu meldt een techlekker op Twitter dat het bedrijf van plan is daar vier jaar Android-updates aan toe te voegen. Dat is een significante verbetering ten aanzien van het huidige beleid van drie jaar Android-updates en tenminste drie jaar lang beveiligingsupdates.

Als dit klopt, en daar hopen we volgende week achter te komen, dan haalt Google Samsung weer in met zijn updatebeleid. De Zuid-Koreaanse fabrikant geeft zijn high-end Galaxy-telefoons drie jaar lang nieuwe Android-versies en ten minste vier jaar langbeveiligingsupdates. OPPO en Vivo pasten onlangs ook hun updatebeleid aan van twee naar drie jaar en OnePlus heeft ook een aantal wijzigingen in zijn updatebeleid doorgevoerd.

Gerelateerde artikelen

‘Google Pixel 6 krijgt 4 jaar lang nieuwe Android-updates’

Tensor-chipset

Vermoedelijk is deze uitbreiding in het updatebeleid de nieuwe te danken aan de nieuwe Tensor-chipset van Google die in de Pixel 6 zit. Aangezien updates worden verzorgd door de chipfabrikant en de smartphonefabrikant, zou Google meer controle kunnen krijgen over updates. Denk aan Apple die software en hardware in eigen beheer heeft en daardoor iPhones vijf of soms zes jaar van nieuwe iOS-updates kan voorzien.

We hopen in ieder geval dat Google bij de lancering van de nieuwe Pixel 6 dit gerucht over zijn updatebeleid bevestigt en dat andere fabrikanten dit voorbeeld volgen.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk