Google Pixel 6 en Pixel 6 Pro gelekt: radicaal nieuw design

Google Pixel 6 en Pixel 6 Pro gelekt: radicaal nieuw design

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Er zijn renders gelekt van wat de aankomende Pixel 6- en Pixel 6 Pro-toestellen moeten zijn. Het is de eerste keer dat we horen dat Google ook aan een krachtigere Pro-versie werkt. De informatie is door twee geruchtenverspreiders bevestigd.

Google Pixel 6 en Pixel 6 Pro

Er zijn niet één maar twee toptelefoons van Google onderweg. De Pixel 6 zal weer opnieuw worden bijgestaan in de line-up door een grotere broer: de Pixel 6 Pro. Opvallend is dat Google de XL-benaming laat vallen, die we kennen in tijden van de Pixel 3 XL en Pixel 4 XL, maar er is ook wel een verklaring voor te vinden.

De nieuwe geruchten zijn gelekt door de Youtuber Jon Prosser, en het gaat om renders die in samenwerking met een designer zijn gemaakt op basis van echte foto's van prototypes van de telefoons. We zien een modern design aan de voorkant met erg dunne schermranden en een kleine selfiecamera in het midden van het scherm. Ook anders dan bij de Pixel 5 is de vingerafdrukscanner onder het scherm bij deze toestellen.

Google Pixel 6 en Pixel 6 Pro gelekt: radicaal nieuw design

Drie camera's achterop

Als we dan naar de achterzijde kijken van de Pixel 6-reeks dan zien we een opvallend design voor de camera's. De lenzen zijn horizontaal opgesteld in een opvallende zwarte strook die ook uit de behuizing steekt. Meteen zien we ook waarom de Pixel 6 Pro een 'Pro' is en geen 'XL', want hij heeft drie cameralenzen in plaats van twee bij de gewone Pixel 6. Het lijkt er dus op dat beide toestellen andere specificaties krijgen die ditmaal verder gaan dan alleen de schermgrootte.

Google Pixel 6 en Pixel 6 Pro gelekt: radicaal nieuw design

Helaas komen met deze renders van Prosser geen overzicht van specificaties, al weten we al uit eerdere geruchten dat de Pixel 6 komt met een eigen chipset van Google. Het moet ook gezegd dat Prosser een reputatie heeft als geruchtenverspreider die met ups and downs komt. Belangrijk is daarom dat deze geruchten ook als accuraat zijn bestempeld op Twitter door een andere geruchtenverspreider, Max Weinbach. Hij stelt dat het kleurenpalet van deze renders niet klopt, maar het design wel.

Gerelateerde artikelen

Wat denk jij van de telefoons die je hier in renders te zien krijgt? Spreekt de Pixel 6-reeks jou aan? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Google? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter. Check ook onze AW Community voor een overzicht van de populairste AW-leden.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk