Google rolt spatial audio uit op de Pixel 6 en 7: wat kan je ermee?

Google rolt spatial audio uit op de Pixel 6 en 7: wat kan je ermee?

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google gaat met spatial audio voor de Pixel 6-serie en Pixel 7-telefoons een geluid simuleren dat van meerdere richtingen lijkt te komen. Het is een populaire functie van Apples AirPods. Android krijgt nu een nieuw systeem voor spatial audio en audiofabrikanten kunnen hun producten daarvoor optimaliseren.

Spatial audio Pixel 6 en 7

Het werd al langer verwacht, maar nu is het officieel: de Pixel 6- en Pixel 7-vlaggenschepen krijgen ondersteuning voor spatial audio. Als je muziek luistert via deze techniek hoor je stemmen en instrumenten langs meerdere richtingen en wordt een soort surround-geluid gesimuleerd. De functie rolt momenteel uit als een onderdeel van de januari-beveiligingsupdate.

Fabrikanten van koptelefoons en oortjes kunnen hun producten laten werken met een nieuwe api voor spatial audio op Android. Op dit moment werkt het systeem alleen in combinatie met de Pixel Buds Pro. Later rolt Google nog een firmware-update uit voor zijn oortjes waarmee spatial audio rekening houdt met de houding van je hoofd. Als je je hoofd in de richting van een bepaald geluid draait, ga je dat ook luider horen.

Spatial audio maakte al deel uit van de QPR bèta-updates voor Pixel-telefoons. Alleen wie ingeschreven is voor bètasoftware kon de functie al ontdekken via Instellingen -> Geluid en trillingen -> Ruimtelijke audio. In dat menu kan je de functie activeren voor bedrade koptelefoons. Als je ze voor draadloze oortjes wil activeren, kan dat door op het apparaat te tikken in het bluetooth-menu.

Gerelateerde artikelen

Beschikbaarheid

Ondanks deze nieuwe api zijn er al heel wat fabrikanten van oortjes en koptelefoons die al eerder uitpakken met spatial audio, ook op Android-telefoons. Dat merkten we bijvoorbeeld eind vorig jaar bij de Galaxy Buds 2 Pro die een uitstekend surround-gevoel kon overbrengen. Spatial audio is populair geworden dankzij de AirPods, maar de functie werkt niet als je Apples oortjes verbindt met een Android-smartphone.

Nog niet alle Pixel-gebruikers hebben de januari-beveiligingsupdate ontvangen. Je kan handmatig controleren of jij hem hebt via Instellingen -> Systeem -> Systeemupdate. Spatial audio werkt niet voor de Pixel 6a.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Pixel-telefoons? Download dan onze Android-app en volg ons via Google Nieuws en op Telegram, Facebook, Instagram en Twitter.

Google Pixel Buds Pro kopen
Google Pixel Buds Pro kopen
Google Pixel Buds Pro kopen

Google Pixel Buds Pro kopen

De Google Pixel Buds Pro zijn oordopjes met noisecancelling. Ze zijn in vier kleuren verkrijgbaar en hebben een batterijduur van 11 uur en 7 uur met ANC ingeschakeld. De oordoppen kunnen draadloos worden opgeladen en profiteren van ruimtelijke audio.

€ 219

Winkelen op:

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk