'Google Pixel 5a wordt op 11 juni aangekondigd'

'Google Pixel 5a wordt op 11 juni aangekondigd'

Google gaat op 11 juni de Pixel 5a onthullen, dat blijkt uit een nieuw gerucht. Het toestel zou standaard met 5G komen en gelijkt daarom sterk op de huidige Pixel 4a 5G. Dat bleek ook al uit eerder gelekte renders.

Pixel 5a

Eind vorig jaar bracht Google de Pixel 5 op de markt die we al uitgebreid onder handen namen in de review. uiteraard staat er ook een voordeliger alternatief op de agenda, de Pixel 5a, en die zal op 11 juni worden aangekondigd. Dat weet de Youtuber en geruchtenverspreider Jon Prosser. De man bracht al eerder Google-geruchten naar buiten, maar had het daarbij niet altijd aan het rechte eind.

Prosser maakte eerder in een tweet bekend dat er nieuwe Pixel Buds-oortjes verschijnen in het midden van april, en daarnaast staat er een ander apparaat gepland voor 11 juni. De man komt nu terug op dat originele bericht en voegt eraan toe dat op 11 juni de Pixel 5a verschijnt.

Gelekte kenmerken

Het is niet de eerste keer dat we meer informatie over dat toestel krijgen, want eerder kwam het betrouwbare OnLeaks al met renders van het toestel. We zagen daarin dat de telefoon sterk gelijkt op de huidige Pixel 4a en Pixel 4a 5G met dezelfde dubbele camera op de achterkant, de vingerafdrukscanner en het scherm met een inkeping linksboven. Er is ook ruimte voor een 3,5 mm audiojack en dubbele luidsprekers. De telefoon zal naar verwachting standaard verschijnen met een chipset die 5G ondersteunt.

'Google Pixel 5a wordt op 11 juni aangekondigd'

Gelekte renders van de vermeende Pixel 5a

11 juni lijkt ons wel een plausibele lanceringsdatum voor Googles voordeligste toestel, zeker ook omdat juni al lanceringsmaand al eerder was gelekt. Wat verwacht jij van de Google Pixel 5a dit jaar? Zijn er dingen die Google fundamenteel anders moet aanpakken of kan het bedrijf beter zijn huidige technologie upgraden? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Google Pixel 5a
4680 mAh
128 GB
Qualcomm Snapdragon 765G

Meer info

Lees meer over:
Google Pixel 5a

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties