‘Google Pixel 5a wordt in juni gelanceerd met Pixel 4a 5G-uiterlijk’

‘Google Pixel 5a wordt in juni gelanceerd met Pixel 4a 5G-uiterlijk’

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Door de coronacrisis werd de lancering van de Google Pixel 4a (5G) uitgesteld tot augustus, de Pixel 4a 5G werd uiteindelijk eind september geïntroduceerd. Voor de Pixel 5a wil Google zijn eerdere releasetijdlijn herpakken: de telefoon wordt in juni gelanceerd en zou praktisch identiek zijn aan de Pixel 4a 5G.

Google Pixel 5a lancering

Googles a-serie is de populairste smartphonelijn van de zoekgigant en wordt jaarlijks uitgebracht op het begin van het jaar. Met de Pixel 4a week Google van deze tijdlijn af – geruchten wezen erop dat de zoekgigant de lancering meermaals uit moest stellen door de coronacrisis. Uiteindelijk kwam het nieuwe Pixel-model in augustus op de markt, ter opvolging van de Pixel 3a – de Google Pixel 3a XL is in september opgevolgd door de Pixel 4a 5G.

Een jaar nadat het duidelijk was wat de impact van het coronavirus was, heeft Google de draad weer op weten te pakken en is de planning weer in orde. Met de Google Pixel 5a wil de zoekgigant namelijk terugkeren naar de originele lanceringstijdlijn: dit wil zeggen dat de Pixel 5a in juni gelanceerd wordt, schrijft geruchtenmaker Jon Prosser. Prosser zegt te weten dat de lancering op 11 juni gepland staat. Vlak voor de lancering van de Pixel 5a is de zoekgigant druk met de introductie van een nieuwe generatie Google Pixel Buds, die midden-april gelanceerd zouden worden.

Google introduceerde de Pixel 3a-serie tijdens I/O 2019, dat toentertijd in mei plaatsvond. Of Google dit jaar van plan is om de ontwikkelaarsconferentie te organiseren, is nog onbekend. Vorig jaar werd de conferentie afgeblazen: zelfs een volledig digitale editie viel buiten de mogelijkheden. Wellicht is er dit jaar meer mogelijk, maar wordt het evenement wel later georganiseerd. Tegelijkertijd zou de zoekgigant een losstaand Made by Google-event kunnen organiseren voor de Pixel 5a.

Specificaties Pixel 5a (5G)

Het lanceringsevenement bestaat voorlopig nog uit een opstapeling van speculaties en dient met de nodige korrels zout genomen te worden. Specificaties die ‘rondgaan’ over de Google Pixel 5a dienen eveneens niet al te serieus genomen te worden, maar kunnen wel dienen als verwachting voor wat mogelijk is binnen dit segment. Zo wordt verwacht dat de Pixel 5a een Snapdragon 700-series chip zal bevatten, gecombineerd met mogelijk 4 GB-werkgeheugen, al doen geruchten de ronde over de upgrade naar 6 GB-werkgeheugen.

‘Google Pixel 5a wordt in juni gelanceerd met Pixel 4a 5G-uiterlijk’

Het scherm van de Pixel 5a zou verder een 6,2-inch diagonaal hebben, met een Full HD+-resolutie en de Google-telefoon zou ten slotte ondersteuning bieden voor 5G-netwerken. Daarmee komt 5G ook naar het goedkoopste toestel in het Pixel-gamma. Opvallend is dat tezamen met 5G-ondersteuning ook het ontwerp van de Pixel 4a 5G – Googles eerste 5G-telefoon – is overgenomen op de Google Pixel 5a, bleek uit recente geruchten.

Hogere prijzen Pixel 5a

Wat de komst van 5G zal doen met de prijzen van de Google Pixel 5a, is nog onbekend. Voor de Pixel 4a lag de adviesprijs op 349 euro, diezelfde prijs gold voor de Pixel 3a die in 2019 werd gelanceerd. 5G zorgde de afgelopen jaren voor stijgende componentkosten, onder andere door de antennes in telefoons, en de extra (losse) 5G-modems. Inmiddels worden deze modems vaker geïntegreerd, en beginnen de extra kosten vermoedelijk af te nemen. Toch kan het nog zo zijn dat de komst van 5G op het goedkoopste Pixel-toestel zorgt voor een hogere adviesprijs.

Gerelateerde artikelen

Wat hoop jij voor de Google Pixel 5a? En wat verwacht jij van de nieuwe Pixel Buds? Zou jij de Pixel 5a kopen als deze gelanceerd wordt, of wacht je toch liever op de high-end Google Pixel 6? Laat het ons zeker weten in de reacties onderaan het artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk