'Google Pixel 5 komt zonder Motion Sense-functie en Soli-chip'

'Google Pixel 5 komt zonder Motion Sense-functie en Soli-chip'

Google Pixel 5

Een van de speciale functies waar Google mee uitpakte bij de Pixel 5 was de geavanceerde gezichtsherkenning in combinatie met Motion Sense. Google omschreef de functie als een mogelijkheid die andere telefoons niet kunnen aanbieden, omdat de Pixel 4 met de eigengemaakte Soli-chip komt. Stephen Hall van 9To5Google beweert nu dat Google dat idee in de prullenbak gooit voor de aankomende Pixel 5-telefoons.

Problemen met Motion Sense

Motion Sense en de Soli-chip zorgen ervoor dat een telefoon detecteer wanneer een gebruiker inde buurt is om vervolgens het always-on-scherm aan te zetten. Daarnaast activeert de functie ook alvast de gezichtsherkenning wanneer Soli vaststelt dat een gebruiker zijn telefoon vastgrijpt, en op die manier moet de gezichtsherkenning sneller werken.

Toch is de feedback van Pixel 4-testers en gebruikers niet geheel positief wat Motion Sense-betreft. Sommigen klagen over een tegenvallende accuduur en wijzen daarvoor naar een verhoogd verbruik als gevolg van de feature. Anderen klagen dan weer op de prestaties van de gezichtsherkenning en noemen ze inconsistent. Je leest meer over onze ervaringen met de technologie in Claudia's Pixel 4 XL-review.

'Google Pixel 5 komt zonder Motion Sense-functie en Soli-chip'

Gevolgen voor Pixel 5

Als de Soli-chip geen deel meer zal uitmaken van de Pixel 5 dan is dat een indicatie dat Google ook afstapt van het idee van geavanceerde gezichtsherkenning, want beide technologieën zijn sterk met elkaar verbonden. Als dat het geval is, dan zou dat positieve gevolgen kunnen hebben voor het design van het aankomende vlaggenschip, want Google zou dan een einde kunnen maken aan de aanzienlijke schermranden van de telefoon.

Eerder raakte alvast bekend uit geruchten dat Google niet met de high-end Snapdragon 865 gaat werken voor de Pixel 5. Wat verwacht jij van de Pixel 5? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Google Pixel 5
4080 mAh
6 inch - 2340 bij 1080 px
128 GB
Qualco Snapdragon 765G

Meer info

Google Pixel 5
4080 mAh
6 inch - 2340 bij 1080 px
128 GB
Qualco Snapdragon 765G

Meer info

Lees meer over:
Google Pixel 5

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties