'Google brengt dit jaar alleen nog een Pixel 4a (5G) en Pixel 5 uit'

'Google brengt dit jaar alleen nog een Pixel 4a (5G) en Pixel 5 uit'

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Geen Pixel XL in 2020

Als de nieuwste aanwijzingen in de laatste bètaversie van de Google Zoeken-app kloppen, dan zal Google dit jaar geen XL-versies van zijn Pixel-telefoons uitbrengen. Volgens 9To5Google, die deze app van dichtbij heeft bekeken, komt de zoekgigant in 2020 namelijk alleen met de Pixel 5 en een Pixel 4a en een 5G-variant daarvan.

De code bevat volgens deze website de codenamen ‘redfin’ en ‘bramble’. We gingen er in eerste instantie vanuit dat Google daar de Pixel 5 en Pixel 5 XL mee bedoelde. Alleen wordt er geen XL-variant in de code vermeld. Er wordt daarentegen wel gerept over een Pixel 4a 5G. Google zou dus hiermee kunnen kiezen voor betaalbaardere telefoons in plaats van de duurdere high-end XL-versies.

Geen Pixel XL in 2020

Dus wat betekent dit? Zowel de Google Pixel 5 en de Google Pixel 4a 5G werken met de Qualcomm Snapdragon 765G-chipset, die standaard met 5G-ondersteuning komt. Het was al bekend dat het topmodel dit keer zonder Qualcomms krachtigste chipset komt. De 5G-versie van de goedkopere a-serie draait dus ook op deze chipset. De Google Pixel 4a zou met een Snapdragon 730-chipset uitgerust worden.

Maar hoe onderscheidt Google deze twee ogenschijnlijk zeer vergelijkbare Pixel 5 n Pixel 4a 5G? De meest voor de hand liggende manier waarop ze dit kunnen doen, is het drukken van de prijs door materiaalgebruik. Google zou dan kunnen kiezen van goedkopere materialen zoals plastic op de Pixel 4a (5G) en meer premium materialen zoals glas en aluminium op de Pixel 5. Daarnaast kan Google nog onderscheid aanbrengen in de specificaties.

Renders van de telefoon

Google Pixel 5 render

Drie Pixeltelefoons

Voor nu zijn dit nog speculaties. Google heeft hierover niets bevestigd. Toch lijkt het erop dat Google voor het eerst afstapt van een XL-versie en zicht gaat richten op het lagere en hogere middensegment. Dat is een interessante stap voor Google die mogelijk nog interessanter wordt, als de fabrikant de drie toestellen tegelijkertijd tijdens Made by Google in de herfst lanceert.

Wij zullen in ieder geval alle details op de voet volgen. Wat zouden jullie van deze keuze van Google vinden als ze met drie Pixels komen dit jaar? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk