'Google Pixel 5 kan omgekeerd draadloos opladen'

'Google Pixel 5 kan omgekeerd draadloos opladen'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Android 11 Battery share 

Sinds gisteren mochten we sneller dan verwacht voor het eerst proeven van Android 11 met de eerste Developer Preview. We hebben al een heleboel functies besproken die deel uitmaken van de eerste testversie, maar XDA Developers heeft een verborgen functie ontdekt in de software: het omgekeerd draadloos opladen of Battery Share.

Google gebruikt gebruikt slechts een voorlopige afbeelding voor de functie, maar we krijgen wel een duidelijke omschrijving te zien: "De accu van je telefoon zal sneller leeglopen als je battery share gebruikt. Battery share werkt met compatibele oortjes, horloges, telefoons en meer". Google wil met Battery share telefoons en andere apparaten opladen met behulp van de qi-chip.

Pixel 5-functie?

De functie is in principe niets nieuws, want we zagen ze voor het eerst op de Huawei Mate 20 Pro en vervolgens introduceerde Samsung PowerShare bij zijn Galaxy S10-reeks. Opmerkelijk aan deze verborgen functie is dat ze exclusief voor Pixel-toestellen is bedoeld, want de naam van de actie start met 'com.google' in plaats van 'com.android'. Mogelijk wil Google met Battery share uitpakken met zijn aankomende Pixel 5-vlaggenschip.

Huawei Mate 20 draadloos laden

Zoals met andere functies in de Developer Preview zou ook Battery share evengoed een kort leven kunnen genieten, maar de kans is ook reëel dat het gaat om een toekomstige functie die Google verder gaat uitwerken voor zijn Pixel 5-reeks. Als dat het geval is, hopen we in ieder geval dat Google een betere accuduur introduceert bij zijn toptoestellen, want dat was de afgelopen jaren een achilleshiel voor de toestellen. Een nieuwe functie zoals Battery share zou dat probleem alleen maar meer blootleggen.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk