‘Google Pixel 5 krijgt geen high-end Snapdragon 865-chipset’

‘Google Pixel 5 krijgt geen high-end Snapdragon 865-chipset’

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Google Pixel 5

Hoewel de Google Pixel 4 en de Google Pixel 4 XL nog lang niet van de markt zullen verdwijnen, is de tijd aangebroken om over de Google Pixel 5 te praten. Het vermoeden gaat alvast dat de Google-telefoon in oktober gelanceerd zal worden, tijdens het jaarlijkse ‘Made by Google’-evenement. Of we in 2020 wederom een échte high-end telefoon gaan tegenkomen van Google, is maar de vraag. Vanuit een zoektocht op de gelekte Google Pixel 4a, wist 9to5Google de codenamen van de Pixel 5-serie te achterhalen. Daaruit blijkt dat de Google Pixel 5 mogelijk een Snapdragon 765-chipset aan zal bieden.

Google Pixel 4 XL

De Google Pixel 5 moet opvolging bieden aan de bestaande Google Pixel 4 (XL)

Bij het ontwikkelen van de camera-app op de Pixel 4a, die in handen is van 9to5Google, zijn referenties van aanstaande toestellen achtergebleven. Om specifiek te zijn gaat het om de ‘photo_pixel_2020_config’, die verwijst naar de bramble/redfin-codenamen. Wat opvalt is dat deze namen expliciet zijn genoemd bij de geruchten van de Google Pixel 4a en Pixel 4a XL – onbekend is of de Pixel 4a daadwerkelijk een XL-variant zal krijgen. Mocht de informatie kloppen, dan krijgt de Pixel 5 een midrange Snapdragon 765(G)-chipset. Er zou tevens een telefotocamera aanwezig zijn op de Pixel 5, zo blijkt uit de gelekte camera-app.

Made by Google

Gezien de Google Pixel 5 vermoedelijk in oktober gelanceerd zal worden, is er nog voldoende tijd om wijzigingen aan te brengen. Het zou kunnen dat Google momenteel testen uitvoert met Qualcomms Snapdragon 765 of 765G-chipset. Op basis van deze testen, zou het er alsnog voor kunnen kiezen om een high-end Snapdragon 865-chipset uit de kast te trekken. Tegelijkertijd zou Google de prijzen van de Pixel-toestellen kunnen verlagen en een betere batterijduur kunnen leveren, door energiezuinige onderdelen uit te kiezen. Wat denken jullie van deze geruchten? Laat het ons weten in de reacties onder het artikel.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk