Dit is de reden achter de zichtbare kier van de Google Pixel 5 [update]

Dit is de reden achter de zichtbare kier van de Google Pixel 5 [update]

Inmiddels is de verkoop van de Google Pixel 5 gestart. Vlak na de start van de verkoop zijn de eerste klachten verschenen over een zichtbare spleet in de behuizing van de Pixel 5. Volgens een YouTuber die de Pixel 5 uit elkaar heeft gehaald, valt de kier in de behuizing te verklaren.

Update 04/11 om 15:00 uur: Google heeft zelf gereageerd op de aanwezigheid van de kier tussen het scherm en de behuizing. We hebben dit artikel aangepast en opnieuw gepubliceerd.

Google Pixel 5

Nadat de eerste journalisten hun Google Pixel 5-telefoons in ontvangst namen en de verkoop van de Pixel 5 van start ging, verschenen de eerste klachten over spleten in de behuizing van het toestel. Voor aanstaande gebruikers, die een bestelling hadden geplaatst, was dat niet het fijnste vooruitzicht om te hebben. Je wil immers geen kier terugvinden op een gloednieuw toestel van meer dan 600 euro.

Dit is de reden achter de zichtbare kier van de Google Pixel 5 [update]

Middelste afbeelding toont de kier in de behuizing, beeld: Reddit/32BitLongSucks

Men maakte zich onder andere zorgen over de waterbestendigheid van de Google Pixel 5, omdat de kier zich tussen de behuizing en het scherm bevond. Niet alle Pixel 5-toestellen hebben last van de kier. Wat de precieze oorzaak was, bleef vooralsnog onbekend. YouTuber PBKreviews nam een Pixel 5 onder de loep, om te ontdekken wat de precieze reden is achter de kier die op sommige telefoons te zien is.

Stevig bevestigd

Uit de video’s blijkt alvast dat het niet te maken heeft met de stevige klipjes rond het scherm die het paneel op zijn plaats moeten houden. Naast de klipjes heeft Google gebruikgemaakt van lijm, om de twee onderdelen aan elkaar te hechten. In een reactie op de video laat PBKreviews weten dat er een rekbare lijm gebruikt is op de Pixel 5, wat wellicht de reden is achter de spleet tussen de behuizing en het scherm.

Google reageert

Google heeft alvast gereageerd op het nieuws over de kier in de schermrand van de Pixel 5. Dat deed een community specialist van Google op het Pixel Phone Help-forum. "We kunnen bevestigen dat de aansluiting tussen de behuizing en het scherm een naar normaal onderdeel is van het design van onze Pixel 5", aldus de verklaring van Google.

Het lijkt wel degelijk te gaan om een productiefout, in tegenstelling tot wat Google beweert, maar gelukkig heeft het geen gevolgen voor de Pixel 5-gebruiker. Het bedrijf garandeert namelijk dat de kier geen negatieve invloed heeft op de stof- en waterbestendigheid van de telefoon. De telefoon blijft in elk geval IP68-waterbestendig, en dat wil zeggen dat de telefoon een halfuur lang in water overleeft als hij niet meer dan 1,5 meter diep is ondergedompeld. Mensen die alsnog problemen ervaren, kunnen individueel contact opnemen met Google, dat zegt het techbedrijf.

Dit is de reden achter de zichtbare kier van de Google Pixel 5 [update]

Beschikbaarheid

Mocht je een Google Pixel 5 aan willen schaffen en woon je in België of Nederland, dan kun je helaas niet terecht bij de lokale (online) Google Store om een Pixel-toestel aan te schaffen. Gelukkig heeft Belsimpel de Pixel 5 op voorraad, en kan je het toestel tegen de adviesprijs aanschaffen bij Alternate in Duitsland. Via dit artikel vind je alle mogelijke verkoopkanalen van de Google Pixel 5, waaronder de Duitse Google Store.

Wat de kier/spleet van de behuizing betreft, lijkt het te gaan om ‘fout’ die voorkomt bij slechts een klein aantal Pixel-telefoons. Hoewel er veel over wordt gesproken in de media, zijn er relatief weinig bekende gevallen. Daarmee is de kans dus klein dat jouw telefoon eveneens de ruimte heeft tussen het scherm en de behuizing. Ga jij de Google Pixel 5 kopen? Laat het ons weten in de reacties.

Google Pixel 5
4080 mAh
6 inch - 2340 bij 1080 px
128 GB
Qualco Snapdragon 765G

Meer info

Lees meer over:
Google Pixel 5

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties