Google onthult nieuwe Pixel 5, Chromecast en Nest-speaker op 30 september

Google onthult nieuwe Pixel 5, Chromecast en Nest-speaker op 30 september

Made by Google 

Als het gaat om aankondigingen, dan is alles dit jaar anders. De ene telefoon wordt later aangekondigd, denk aan de Pixel 4a, en de ander komt eerder dan verwacht. Dat is ook het geval voor de Pixel 5. Het Made by Google-account meldt op Twitter dat er op 30 september om 20.00 uur Nederlandse tijd een evenement gepland is. Dat is eerder dan verwacht want Made by Google, het evenement waar Google nieuwe producten lanceert, wordt doorgaans in oktober gepland.

Vorig jaar vond Made by Google op 15 oktober plaats en toen onthulde Google de Nest Wifi, de Nest Mini, de Pixelbook Go, de Pixel Buds (2019), de Google Pixel 4 en de Pixel 4 XL. Het bedrijf kwam ook met een datum van de Stadia-lancering in Nederland.

Wat gaat Google aankondigen?

Ook dit jaar is Made by Google weer een hardware-evenement en we verwachten de volgende Google-producten.

Google Pixel 5

We gaan uiteraard de Google Pixel 5 zijn. Deze telefoon zal de duurdere variant van de Pixel 4a zijn met betere specificaties, maar niet de high-end specificaties die we gewend zijn. De Pixel 5 wordt geen absoluut vlaggenschip, maar past in het hogere middensegment. Google gaat dit jaar ook voor maar één model: een XL-versie.

- Alle mogelijke specificaties van de Pixel 5

- De verwachte prijs van de Pixel 5

- Waarom de Pixel 5 voor Google cruciaal is

Afbeelding van de vermoedelijke Google Pixel 5

Nieuwe Chromecast Ultra met Google TV

‘Sabrina’ is de interne naam van de opvolger voor de bestaande Chromecasts. Deze dongle kun je net als de voorlopers met een flexibele HDMI-kabel aan je televisie koppelen om er content vanaf je telefoon naar de tv te streamen. Nieuw is de toevoeging van Android TV, het besturingssysteem van Google voor slimme tv's. Alleen lijkt het erop dat Google de naam Android TV op 30 september ook gaat aanpassen naar Google TV.

De nieuwe Chromecast krijgt ook, net als andere Android TV-apparaten, een eigen afstandsbediening. Deze afstandsbediening krijgt knoppen waaraan je zelfgekozen functies of apps kunt koppelen.

- Alle mogelijke specificaties van de Chromecast met Google TV

- De verwachte prijs van de Chromecast Ultra met Google TV

- Video van de nieuwe Chromecast

Beelden van de televisie

Nieuwe Google Nest-speaker

Volgens geruchten komt Google ook met een high-end Nest-speaker die qua uiterlijk past bij de huidige Nest-producten. Het lijkt namelijk te gaan om de opvolger van de Google Home met het herkenbare stoffen design, maar dan zonder het iconische 'luchtverfrisserdesign'. Deze speaker staat namelijk rechtop. Deze Nest-speaker zou tevens over betere geluidskwaliteit beschikken, net als de Google Home Max. Veel details over deze speaker ontbreken op dit moment nog, zoals bijvoorbeeld de naam. Misschien komt daar in de dagen naar de aankondiging op 30 september meer informatie over naar buiten.

- Uiterlijk van de nieuwe Nest-speaker

- Geruchten over de nieuwe Nest-speaker

Beelden van de seaker

30 september

Op 30 september zal Google deze en misschien ook andere producten aan de wereld laten zien. We hopen natuurlijk dat alle hardware ook in Nederland en België beschikbaar komen, al zal dat voor de Google Pixel 5 waarschijnlijk niet het geval zijn.

Naar welke producten kijk jij uit op 30 september? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Google Pixel 5
4080 mAh
6 inch - 2340 bij 1080 px
128 GB
Qualco Snapdragon 765G

Meer info

Google Pixel 5
4080 mAh
6 inch - 2340 bij 1080 px
128 GB
Qualco Snapdragon 765G

Meer info

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties