Gerucht: er verschijnt mogelijk geen XL-versie van de Google Pixel 4a

Gerucht: er verschijnt mogelijk geen XL-versie van de Google Pixel 4a

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Google Pixel 4a (XL)

Naast de high-end Google Pixel 3-reeks, bracht de zoekgigant begin 2019 voor het eerst een Pixel a-serie op de markt. Gemaakt voor de consumenten die liever geen 800- of 900 euro uitgeven aan hun smartphone(s). Met de Google Pixel 3a-reeks had Google een aardig succesnummer in handen: dit jaar zou het zijn succes met de ‘midrange-smartphones’ willen herhalen. Eerder verschenen er al renders van de Google Pixel 4a, ditmaal doen geruchten de ronde over het einde van een XL-model voor de Pixel 4a-reeks. Daardoor zou de Pixel 4a-serie mogelijk alleen uit de Google Pixel 4a bestaan.

Renders van Pixel 4a

Pixel 4a-renders die recentelijk zijn opgedoken, beeld: OnLeaks/91Mobiles

YouTuber Dave2D is de verspreider van de geruchten omtrent de Google Pixel 4a. In zijn video over het onderwerp, worden onder andere verschillende kleurvarianten van de Pixel 4a besproken. De toekomstige telefoon zou in drie kleurvariaties verschijnen: wit, zwart en blauw. Voor elke kleur is er een afzonderlijke kleur van de aan-/uitknop gekozen. Bij de witte versie krijg je een coral-knop, terwijl de zwarte versie met een groene knop door het leven zal gaan en de blauwe variant het moet stellen met een roze knop. Waar Dave2D de informatie precies vandaan heeft, is niet geweten.

Geen 4a XL-model?

In de video over de Pixel 4a-geruchten, spreekt de Youtuber over het verdwijnen van een XL-model van de Pixel a-reeks. Google zou de beslissing hebben genomen op basis van de verkoopcijfers van de Pixel 3a en 3a XL. Daarbij zou duidelijk zijn geworden, dat de 3a (non-XL) een stuk beter verkocht. Vervolgens is het besluit zijn genomen om de Pixel 4a XL te schrappen: een gerucht dat nog niet eerder naar buiten is gekomen en met een grote korrel zout genomen zou moeten worden. Dave Lee heeft geen reputatie als het aankomt op het verspreiden van geruchten en geeft tijdens zijn video niet aan waar het de informatie vandaan heeft gehaald.

Google Pixel 4a in blauw

Er zou een blauwe Pixel 4a op komst zijn, beeld: Dave2D

Daar komt nog bovenop, dat bronnen van 9to5Google eerder hebben bevestigd dat er een Pixel 4a XL op komst is. Volgens de nieuwswebsite is er voorlopig nog geen reden om te denken dat Google het XL-model heeft geschrapt. De enigste aanwijzing voor het missen van een Pixel 4a XL, is dat er slechts een codenaam is verschenen die gelinkt zou zijn aan de 4a-serie: ‘Needlefish’. Neem deze geruchten met een korreltje zout en slaap gerust verder. Welk model zou jij liever aanschaffen, een kleinere Pixel 4a of zit ben je fan van (grotere) Pixel-toestellen? Laat het ons weten in een reactie onder het artikel.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk