Gerucht: Google Pixel 4a krijgt geen Active Edge meer

Gerucht: Google Pixel 4a krijgt geen Active Edge meer

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Pixel 4a zonder Active Edge

De Pixel 2 en Pixel 2 XL waren de eerste Pixel-telefoons die werden gelanceerd met Active Edge, de knijpfunctie die we voor het eerst als Edge Sense op de HTC U11 zagen. Met deze knijpfunctie kun je, via knijpen in het frame van de telefoon, de Google Assistent activeren en de telefoon op stil zetten. Meerdere tech-journalisten melden nu dat Google met de nog aan te kondigen Pixel 4a voor het eerst sinds de tweede generatie Active Edge achterwege zal laten.

Gelekte beelden

Gelekte renders van de Pixel 4a

'Double tap' als alternatief

Google is al bezig met het testen van nieuwe gebaren (dubbel tikken) in Android 11 waarmee je de slimme assistent maar ook de camera en meer kunt activeren. Deze gebaren zouden dan in de plaats van van de knijpfunctie komen. Aangezien de functie werkt met de accelerometer en de gyroscoop in de telefoons, zou Google de gebaren ook naar de oudere Pixel-toestellen kunnen brengen, maar dat is nog onzeker.

De nieuwe gebaren zullen vermoedelijk met de lancering van de Pixel 4a of de lancering van de stabiele versie van Android 11 later dit jaar aangekondigd worden. Mogelijk gaat Google van meer Pixel-specifieke functies afscheid nemen. Zo zagen we gisteren dat de Soli-radarchip en de Motion Sense-functie mogelijk niet meer op de Pixel 5 te zien zullen zijn.

Wat vind jij van Active Edge op de Pixel-telefoons? Gebruik je het veel? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk