‘Google Pixel 4a 5G verschijnt op renders met twee camera’s’

‘Google Pixel 4a 5G verschijnt op renders met twee camera’s’

Google Pixel 4a 5G

Met de Google Pixel 3-reeks, kwamen ook de eerste midrange ‘a’-toestellen: de Google Pixel 3a en Pixel 3a XL. Een succesverhaal voor de zoekgigant. Mede door de lage prijzen, goede camera’s en de fijne software, gingen de 3a-toestellen als hete broodjes over de toonbank. Recent liet Google de 4a zien, het eerste midrange exemplaar voor 2020. Daar zou het echter niet bij blijven, zo was te zien in een teaser van de zoekgigant.

OnLeaks - bekend vanwege zijn betrouwbare renders van onaangekondigde telefoons - laat vandaag voor het eerst renders van de Pixel 4a 5G zien. Voor het maken van zulke renders, gebruikt OnLeaks de CAD-bestanden die gebruikt worden bij de productie van de telefoons. Zoals te verwachten was, zal het design van de Pixel 4a 5G in lijn vallen met de aangekondigde Google Pixel 4a.

Renders Google Pixel 4a 5G

Renders van de aanstaande Google Pixel 4a 5G, beeld: 91Mobiles

Op de voorzijde zien we bijvoorbeeld de hole-punch notch die eveneens op de Pixel 4a aanwezig is – de schermranden aan de voorzijde zijn relatief dun. Bovenop de Pixel 4a 5G, zien we de 3.5 mm-audiopoort. Onderop heeft Google twee speaker-inkepingen geplaatst en de usb-c-poort van de Pixel 4a 5G. Tot slot vinden we aan de rechterzijde een witte aan-/uitknop en de volumeknoppen in het zwart.

Twee camerasensors

Buiten ondersteuning voor 5G, lijkt de Pixel 4a 5G tot op dat punt gewoon een grotere Pixel 4a. In de praktijk ligt dat echter iets genuanceerder: achterop heeft de Pixel 4a 5G een cameramodule met twee sensoren. Op de Google Pixel 4a vinden we slechts één camerasensor op de achterzijde. Ondanks de afbeeldingen, is het onduidelijk hoe Google deze camerasensoren in zal zetten. Uiteraard is er één hoofdcamera, maar over de tweede camera bestaan nog de nodige vragen.

Renders Google Pixel 4a 5G

Achterop bevat het aanstaande Pixel-toestel een tweetal camera's, beeld: 91Mobiles

Specificaties van de aanstaande Google Pixel 4a 5G betreffen een 6,2-inch scherm, de Snapdragon 765G voor de rekenkracht en 128 GB-opslagcapaciteit. Vermoedelijk krijgt de telefoon 6 GB RAM, er bestaat echter nog geen consensus over de specificaties van de midrange-telefoon. Draadloos laden zal, zo wordt verwacht, niet tot de mogelijkheden behoren.

Made by Google

Zoals we van Google gewend zijn, zal het tegen het einde van het derde kwartaal zijn producten op de markt brengen. Geruchten spreken van een lanceringsevenement op 30 september, uiteraard is het maar de vraag of Google daadwerkelijk een ‘evenement’ in zal plannen. Voor de lancering van de Google Pixel 4a, besloot de zoekgigant het product ‘plots op de markt te brengen’. Zodra Google de Pixel 4a 5G op de markt brengt, zal de adviesprijs rond de 499 dollar (omgerekend 430 euro) liggen.

Google Pixel 4a 5G
3800 mAh
6.2 inch - 2340 bij 1080 px
128 GB
Qualco Snapdragon 765G

Meer info

Google Pixel 4a 5G
3800 mAh
6.2 inch - 2340 bij 1080 px
128 GB
Qualco Snapdragon 765G

Meer info

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Beste telefoons onder de 300 euro

Back to School themaweek op Androidworld

Lees meer