Google Pixel 4a 5G en Pixel 5 krijgen 5G-ondersteuning via juni-patch

Google Pixel 4a 5G en Pixel 5 krijgen 5G-ondersteuning via juni-patch

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Een aantal Androidworld-lezers hebben ons laten weten dat Google Pixel 4a 5G en Pixel 5 via de beveiligingsupdate van juni 5G-ondersteuning in Nederland hebben gekregen.

Google Pixel 4a 5G en Pixel 5 met 5G-ondersteuning

In mei kregen de eigenaren van de Google Pixel 4a 5G en de Google Pixel 5 toegang tot het 5G-netwerk op de Nederlandse mobiele netwerken via de eerste bètaversie van Android 12. Google Nederland liet destijds weten dat Pixel-telefoons met Android 11 zouden volgen en nu is het zover: "De juni-update voegt inderdaad 5G-ondersteuning toe aan de Pixel 4a 5G en Pixel 5 in Nederland", laat een woordvoerder van Google Nederland aan Androidworld weten.

Gerelateerde artikelen

Om gebruik te kunnen maken van het 5G-netwerk in Nederland moeten Pixel 5- en Pixel 4a 5G-eigenaren de nieuwste beveiligingsupdate downloaden en installeren. De juni-patch komt vanzelf binnen via een over-the-air-update (OTA). Je kan de update ook handmatig installeren en je leest hier hoe je dat precies kan doen. De Factory Images vind je hier en de OTA-bestanden kun je hier vinden. Zodra de beveiligingsupdate binnen is, zal vanzelf het 5G-icoontje bovenin het scherm verschijnen.

5G op de Google Pixel 5

5G op de Google Pixel 5

5G in Nederland

Het 5G-netwerk via de 700 MHz-band is vorig jaar in Nederland aangezet. KPN en T-Mobile waren de eerste providers en Vodafone bood eerder al vergelijkbare snelheden maar dan via het bestaande 4G-netwerk. De allergrootste prestatiewinst verwachten we overigens pas in 2021 of 2022. Dan wordt namelijk de 3,5 Ghz band geveild en kan mobiel internet twee tot drie keer zo snel worden.

Heb jij 5G-ondersteuning op je Google Pixel 4a 5G of Pixel 5 gekregen met de juni-update? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

Bedankt Marcel65 en Marc!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk