‘Google Pixel 4 (XL): 6 GB RAM, 8x zoom en verbeterde camerafuncties’

‘Google Pixel 4 (XL): 6 GB RAM, 8x zoom en verbeterde camerafuncties’

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Google Pixel 4 (XL)

Het is verrassend dat Google begin dit jaar op eigen hand de geruchtenmolen rond de Pixel 4-series heeft opgestart. Het begon toentertijd met een afbeelding van de vierkante cameramodule die aan de achterkant terug te vinden is. Inmiddels weten we ook dat de toestellen gezichtsherkenning aan boord hebben, evenals een Project Soli-radar voor handgebaren. Tot zover de informatie die Google zelf naar buiten heeft gebracht – maar er is ‘gelukkig’ wel het een en ander uitgelekt. Zo hebben we afgelopen week nog een witte versie van de Pixel 4 voorbij zien komen, evenals een koraalkleurige-variant.

Google Pixel 4

Volgens de gelekte afbeelding zou het toestel meer RAM-geheugen krijgen

Uiteraard weten we ook meer over de interne specificaties van de toestellen. Zo wordt verwacht dat Google zal kiezen voor de Qualcomm Snapdragon 855-chipset. Het was nog onbekend hoeveel RAM er aanwezig zou zijn. Nieuwe afbeeldingen die XDA-Developers heeft gevonden op Weibo, tonen de vermoedelijke hoeveelheid RAM-geheugen van de Pixel 4-serie: 6 GB. Eerder verschenen er benchmarks die wijzen op 4 GB. Het zou kunnen zijn dat Google de eindgebruiker de keuze geeft, met verschillende opslagconfiguraties. Meer RAM is in elk geval goed nieuws voor Pixel-toestellen.

Verbeterde cameramodule

Het blijft niet bij meer RAM-geheugen, een snellere chipset en gezichtsherkenning. Google zal met zijn Pixel 4-series ook verbeterde camerasensoren brengen. In plaats van één camera, heeft het nu eindelijk de voordelen van meerdere sensoren ingezien. Volgens 9to5Google zou de zoekgigant wederom kiezen voor een 12 MP-sensor als standaard camera. Daarnaast plaatst het een 16 MP-sensor, die gebruikt wordt voor de telefoto-functionaliteiten. Tot op heden bleef het onbekend hoeveel keer zoom mogelijk zou zijn. Als de beelden van XDA-Developers (via Weibo) kloppen, is het mogelijk om tot maximaal 8x in te zoomen.

Google Pixel 4

In de camera-app is een slider aanwezig om tot 8x te zoomen

Volgens 9to5Google werkt Google ook aan optimalisaties van de bestaande Night Sight-functie, die al sinds jaar en dag wordt gezien als de ‘beste’ nachtmodus. De verbeteringen zouden voornamelijk van doen hebben met de fotokwaliteit die de modus aflevert, maar vooral ook de snelheid waarmee het de foto’s bij gebruikers af kan leveren. Verder volgt er een nieuwe ‘Motion’-modus, om het scherpte-diepte-effect mogelijk te maken bij objecten die snel bewegen, zoals bij auto’s. Hoe deze functie uiteindelijk precies zal werken, is vooralsnog onbekend.

Lancering in oktober?

Wanneer Google zijn Pixel 4-serie precies uit de doeken zal doen, is nog onbekend. Google houdt zijn Made By Google-evenement meestal aan het begin van oktober. Vermoedelijk weten we tegen die tijd ook meer over de beeldformaten van de Pixel 4 en Pixel 4 XL en lekt tegen die tijd ook meer uit over de batterijen van de Pixel 4 en 4 XL. Wat vind jij van de telefoon, zoals hij tot nu toe is gelekt? Zit je te wachten op de telefoon, of zijn er andere toestellen waar je naar uitkijkt? Laat het ons weten in de reacties onder dit bericht.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk