Google Pixel 4: zo werkt offline ondertiteling via Live Caption

Google Pixel 4: zo werkt offline ondertiteling via Live Caption

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Live Caption

Er is al veel gezegd en geschreven over de Live Caption-functie voor de Pixel 4 en Pixel 4 XL toen ze voor het eerst werd getoond op Google I/O 2019. Eerst werd Live Caption voorgeteld als een nieuwe Android 10-functie, maar pas later raakte ook bekend dat ze eerst door Google als een Pixel 4-exclusive zal worden gepresenteerd.

Live Caption vind je simpelweg in het volumemenu als je je geluid aanpast met de knoppen op je telefoon. Onderaan zie je vervolgens een knop die Live Caption activeert en die alle audio laat ondertitelen op je telefoon. Dat werkt volledig automatisch voor onder andere YouTube-filmpjes, podcasts, of wanneer je bijvoorbeeld door je Instragram-feed scrollt en een video bekijkt. Een uitzondering zijn telefoongesprekken en videogesprekken.

Privacy

Zodra media wordt afgespeeld, en de ondertiteling te zien is op je scherm kan je de tekst ook verslepen en uitvergroten. Belangrijk is ook dat de content die in de ondertiteling te zien is je toestel niet verlaat richting de servers van Google. Live Caption is volledig on-device en werkt offline.

Live Caption is een functie die voor iedereen handig kan zijn, bijvoorbeeld wanneer je een filmpje wil bekijken op de trein, maar geen oortjes bij je hebt. Toch benadrukt Google in een blogbericht over Live Caption dat de functie eigenlijk is ontstaan vanuit zijn onderzoek naar tools voor doven en slechthorenden. Eerder is dan ook Live Transcribe ontstaan waarmee je gesproken audio op je telefoon naar tekst omzet.

Beschikbaarheid

Live Caption is beschikbaar voor Pixel 4, maar hij komt later dit jaar naar de Pixel 3, Pixel 3 XL, Pixel 3a, Pixel 3a XL. Volgend jaar wil Google ook samenwerken met fabrikanten om de functie te integreren op hun Android 10-toestellen. Googles ondertitelingfunctie werkt voorlopig voor Engelse content, en het is nog niet bekend wanneer ze ook met het Nederlands zal werken.

Waarvoor zou jij Live Transcribe gebruiken? Wil jij de feature ook op jouw telefoon of spreekt ze je niet meteen aan? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Beelden van de nieuwe feature

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk