[Video] Google Pixel 4 Dual Exposure-camerafunctie gelekt

[Video] Google Pixel 4 Dual Exposure-camerafunctie gelekt

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google Pixel 4 Dual Exposure

Google komt met een nieuwe, opmerkelijke camerafunctie voor zijn Pixel 4- en Pixel 4 XL-vlaggenschepen. Dankzij 'Dual Exposure' wordt het mogelijk om zelf de belichting van een foto naar wens aan te passen nog voor je op de sluiterknop tikt. Zo kan je handmatige aanpassingen maken in hevig zonlicht door de schuifschakelaar van de hooglichten omlaag te halen en de schaduwen duidelijker in beeld te brengen. De nieuwe functie is gelekt in een promotiefilmpje van Google dat 9To5Google in handen kreeg.

Dergelijke aanpassingen kan je nu alvast uitvoeren in de bewerking van foto's achteraf, ook in apps zoals Snapseed, maar het lijkt erop dat Google meerwaarde heeft gevonden in een handmatige aanpassing vooraf. Mogelijk levert het aanpassen van hooglichten en schaduw in een foto dan beter resultaat op vergeleken met de nabewerking.

Zie je de video niet? Klik dan hier

Het voordeel van aanpassen vooraf

Zodra een foto is genomen, kun je deze bewerken met de gegevens die de foto bevat, en die kunnen je mogelijkheden al stevig beperken. Bij hevige overbelichting bijvoorbeeld, gaan alle overbelichte pixels op een foto automatisch verloren. Door de hooglichten te verminderen, kan je die ook nooit meer terughalen, omdat de informatie afkomstig van de sensor ontbreekt. Het is daarom interessanter om aanpassingen vooraf te maken zoals je dat ook kan doen in de Pro-modus van de camera-app.

Toch ziet de nieuwe Dual Exposure-functie er voor de gemiddelde gebruiker een stuk toegankelijker uit vergeleken met de instelling voor de sluitertijd en iso-waarden die we gewend zijn in de Pro-modus. Hieronder zie je enkele voorbeelden van foto's die genomen zouden zijn met de Pixel 4 -camera. Recent lekte ook officiële lijst met de specificaties van de Pixel 4 en Pixel 4 XL. Je leest ze in dit artikel.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk