Google Pixel 4: meer details over werkgeheugen en schermresolutie

Google Pixel 4: meer details over werkgeheugen en schermresolutie

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Google Pixel 4

De Google Pixel 4 XL zal samen met de Google Pixel 4 tijdens het Made by Google-evenement in oktober geïntroduceerd worden. Tot die tijd zullen we nog veel details van beide telefoons ontdekken zoals meer nieuws over specificaties die vandaag zijn opgedoken.

De Pixel, Pixel 2-serie, Pixel 3-serie en Pixel 3a-serie hebben allemaal 4 GB aan werkgeheugen. Volgens de nieuwe geruchten zal Google de Pixel 4 voor het eerst van 6 GB RAM voorzien. Daarnaast worden de telefoons iets groter. De beeldverhouding gaat van 18:9 naar 19:9 met een schermresolutie van 2280 x 1080 pixels voor de Pixel 4 en 3040 x 1440 voor de Pixel 4 XL. De FHD+ en QHD+ resolutie blijven dus ongewijzigd.

Dan blijven er nog wel wat vraagtekens over want wordt het schermoppervlakte nu groter of het toestel zelf. Als we kijken naar deze renders en deze afbeeldingen dan zal de telefoon zelf groter worden en nog altijd de grote schermranden behouden die we ook zien op de Pixel 3a en de Pixel 3a XL. Misschien gaat Google toch weer voor de megagrote notch die de Pixel 3 XL heeft of verbergt het de camera en sensoren in een uitschuifbaar onderdeel zodat een notch niet meer nodig is. Als we naar de geruchten kijken komen de grote schermranden het vaakst naar voren. Als dit het geval is, hopen we dat de front-facing speakers daar een plekje krijgen.

Wat is zeker?

Er zijn wel al een aantal zekerheden. Op de afbeelding van de Pixel 4 die Google zelf op Twitter plaatste, zien we een groot camera-eiland vergelijkbaar met die van de Huawei Mate 20 Pro en de iPhone 11. Eén van de lenzen wordt vermoedelijk een telelens voor optische zoom, naast de hoofdcamera. De derde en vierde plek wordt vermoedelijk gereserveerd voor een spectral sensor en een flitser. Google doet dus afstand van de enkele oppermachtige camera.

Gelekte beelden van de telefoons

Op de afbeelding is boven de volumeknoppen ook de bekende powerknop met kleuraccent te zien. Daarnaast merken we rechts - als je het toestel vanaf de achterkant bekijkt - een simkaartslot en onderaan zien we alvast de uitsnijding voor de usb-c poort. De fysieke vingerafdrukscanner is nergens te bekennen. Een in-screen vingerafdrukscanner of geavanceerde gezichtsherkenning zal dan het alternatief kunnen zijn.

Het is nog even afwachten totdat we het Made by Google-evenement in oktober van start gaat. Dan zullen we alles te weten komen over deze nieuwe Pixel-telefoons. Kijk jij ernaar uit?

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk