'Dit is de Google Pixel 3 XL met notch en glazen achterkant'

'Dit is de Google Pixel 3 XL met notch en glazen achterkant'

Dimitry Vleugel

door Dimitry Vleugel

Laatst geüpdatet

Google Pixel 3 XL

Een gebruiker van de website XDA Developers heeft een flink aantal foto's gedeeld van wat de Google Pixel 3 XL zou moeten zijn. Op deze foto's wordt een flink aantal vermoedens bevestigd wat betreft het toestel dat we waarschijnlijk pas in het najaar gaan zien.

Lek Google Pixel 3

Deze foto van de voorzijde van het toestel laat zien dat het 4GB aan werkgeheugen heeft en 128GB aan interne opslag. De chipset die dit allemaal moet gaan aandrijven is de Qualcomm Snapdragon 845.

Lek Google Pixel 3

Deze enigszins wazige foto van de voorzijde laat zien dat er twee camera-sensors aan de voorzijde zitten. Van de eerste foto weten we al dat het toestel ook een inkeping (notch) aan de bovenzijde van het scherm zal hebben. Dit bevestigt de eerder gelekte afbeeldingen van de screenprotectors van het waarschijnlijk 6,22 inch grote toestel.

Lek Google Pixel 3

De achterzijde laat de klassieke vormgeving van een Pixel-smartphone zien. Ook de Google Pixel 3 XL zal niet toegeven aan de dubbele en soms zelfs triple-camera-gekte die er nu heerst. Dit toestel heeft een gewone enkele camera aan de achterzijde. We weten natuurlijk nog niet wat voor soort camera het is en wat hij allemaal kan maar we gaan ervan uit dat hij nog beter wordt dan die van de Pixel 2 XL. Naast de camera is er flitser met daaronder de vingerafdrukscanner te zien.

Dit artikel bevestigt ook de authenticiteit van de foto's aan de hand van het logo aan de onderzijde. Dat logo was eerder te zien in een post van Google zelf. Dit logo van twee gespiegelde letters 'e' tegen elkaar wordt door Google gebruikt op prototypes.

Glazen achterkant

De maker van deze foto's bevestigt dat de Google Pixel 3 XL een glazen achterzijde zal hebben. Dit hebben we eerder gezien bij de Huawei Mate 10 Pro en de OnePlus 6. Dat zou kunnen betekenen dat de mogelijkheid tot draadloos laden aanwezig is op het toestel, maar dat hoeft natuurlijk niet. Verder zien we aan de foto's van de zijkant, boven- en onderkant van het toestel dat er geen 3.5mm hoofdtelefooningang zal zijn en dat de simkaart aan de onderzijde ingestoken moet worden.

Productie

Waarschijnlijk zal het toestel nu helemaal in eigen beheer geproduceerd worden. Google nam vorig jaar een groot deel van de werknemers van HTC over en produceerde al eerder een aantal smartphones samen met dit bedrijf. Er gaan geruchten dat Google ook met een midrange Pixel zal komen die voorzien zal zijn van een Qualcomm Snapdragon 710-chipset.

Bedankt voor de tip Timon en Patrick!

Bron: XDA-developers

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk