'Verkoopcijfers Google Pixel 3-serie vallen tegen'

'Verkoopcijfers Google Pixel 3-serie vallen tegen'

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Google Pixel 3 en Google Pixel 3 XL

De Pixel 3 en de Pixel 3 XL zijn op 9 oktober 2018 tijdens Made By Google gelanceerd en in mei van 2019 volgden de de Pixel 3a en de Pixel 3a XL. We zullen helaas nooit weten hoe deze telefoons het doen. Alphabet, het moederbedrijf van Google, brengt hier namelijk nooit cijfers over naar buiten. Toch heeft de website ZDNet, op basis van details over overige inkomsten op de kwartaal- en jaarcijfers van Alphabet, een ruwe schatting gemaakt.

Uit deze ruwe berekening blijkt dat er van de Pixel 3-serie, dat zijn dus vier telefoons, over een heel jaar 12,8 miljoen exemplaren zijn verkocht. Deze schatting is aan de hoge kant en zou volgens de website ook op ongeveer 8,9 miljoen kunnen uitvallen. Ter vergelijking, Apple verkocht in 2017 200 miljoen iPhones en de Samsung Galaxy S10-serie stond in april van dit jaar op 78 miljoen verkochte exemplaren. Het relatief kleine Realme wist in India in één maand 5,2 miljoen telefoons te slijten. Mocht de ruwe schatting enigszins in de buurt komen van de daadwerkelijk verkochte aantallen, dan zijn er heel weinig Pixel 3-telefoons verkocht.

Google Pixel 3 XL

Deze schattingen zien er niet goed uit voor de nieuwe Pixel 4 en de Pixel 4 XL. De telefoons blinken helaas niet uit in een goede prijs-kwaliteitverhouding en veel mensen klagen over de accuduur en problemen met de slimme gezichtsherkenning. In de Nexus-tijd wist Google samen met andere fabrikanten continu voorop te lopen op het gebied van innovatie én prijs. De komst van de eerste generatie Pixeltelefoons, waarmee Google zich voor het eerst presenteerde als hardwarefabrikant, maakte hier een einde aan. Na vier generaties lijkt de focus van Google op eigen telefoons een beetje vertroebeld te zijn. We hopen dat het bedrijf in de toekomst zich meer gaat toeleggen op het pionieren.

Wat is jouw visie op de Google Pixel-lijn? Welke kant zou Google op moeten gaan? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk