Achterkant Google Pixel 3 blijkt krasgevoelig, maar er is een oplossing

Achterkant Google Pixel 3 blijkt krasgevoelig, maar er is een oplossing

Laurence Arnold

door Laurence Arnold

Laatst geüpdatet

Google Pixel 3 achterkant

De Google Pixel 3 heeft als eerste Pixel een glazen achterkant. Terwijl dit ervoor zorgt dat er draadloos opladen kan worden gebruikt, heeft Google een keuze gemaakt. In plaats van het glas gewoon te laten is het mat gemaakt, in het Engels ook wel 'frosted glass' genoemd. Dit kan door het glas te schuren met slijpmiddel of een zuur te gebruiken. Het voordeel is dat het glas daardoor wat minder glad is dan normaal glas en er minder snel vingerafdrukken worden achtergelaten.

OnePlus heeft met de matzwarte (Midnight Black) versie van de 6 ook frosted glass gebruikt. Het verschil met de Pixel 3 is echter dat OnePlus het glas onder de achterkant heeft geschuurd, terwijl Google dit aan de bovenzijde heeft gedaan. Het gevolg? De Pixel 3 is een stuk gevoeliger voor krassen. JerryRigEverything, een YouTuber die we kennen van zijn talloze martelingstesten van smartphones, laat dit pijnlijk zien in bovenstaand filmpje. Vanaf 2.20 kan je zien hoe zelfs sleutels en muntjes krassen achterlaten. Met je hand kan je deze krassen ook niet wegvegen en blijven ze permanent zichtbaar. Geen goede beurt voor de Pixel 3, zou je denken.

Erica Griffin, een bekende vrouwelijke YouTuber, komt echter met een oplossing. Ook zij stelt vast dat de Pixel 3 sneller krast en laat dit zien door sleutels op de achterkant te krassen. Haar verklaring is dat de matte afwerking er niet voor zorgt dat er permanente krassen ontstaan, maar dat deze krassen simpelweg moeilijker weg zijn te krijgen.

De oplossing komt met een tandenborstel en wat zeep. Houd je Pixel 3 onder de kraan, smeer hem in met zeep en flink poetsen maar! Zelfs de diepere krassen verdwijnen nu zo goed als volledig. Natuurlijk is het niet ideaal om elke dag je Pixel 3 te gaan poetsen (en gebruik niet dezelfde tandenborstel voor jezelf!) maar het toont wel aan dat het niet zulke permanente krassen zijn als veel mensen denken.

OnePlus 3T midnight blackOnePlus 3T Midnight Black

Overigens is het goed om te weten dat de kleur zwart sowieso eerder krasjes laat zien: mijn OnePlus 3T Midnight Black met een metalen achterkant had na een halfjaar gebruik ook al de nodige zichtbare krassen op de hoeken bij de achterzijde. Ook de glanzende versie van de OnePlus 6 heeft al snel kleine krasjes op de achterkant gekregen. Een smartphone blijft een gebruikersobject dus soms komen deze zaken nou eenmaal voor!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk