'Google Pixel 3 XL krijgt speciale draadloze oplader-dock'

'Google Pixel 3 XL krijgt speciale draadloze oplader-dock'

Laurence Arnold

door Laurence Arnold

Laatst geüpdatet

Google Pixel 3 XL

When it rains, it poors. Ofwel: als er een beetje informatie over een toestel wordt gelekt, komt er daarna ineens een hele stortvloed. Dat is redelijk de strekking wat er met de Pixel 3-serie is gebeurd. Tot vorige week hoorden we vrij weinig van het komende toptoestel van Google, en ineens waren er deze week diverse lekken. Een lid van XDA-Developers had een prototype van de Pixel 3 XL weten te bemachtigen en deelde foto's hiervan met de buitenwereld. Daarvoor waren al de screenprotectors van de 3 en 3 XL gelekt, en was er het gerucht dat Google nu zelf deze smartphones ging produceren in plaats bij LG of HTC.

Draadloos opladen

Nu is er nog wat informatie over de Pixel 3 en Pixel 3 XL naar buiten gekomen. XDA-Developers heeft in de tweede bèta van Android P sterke aanwijzingen gevonden voor een specifiek draadloos opladen-dock voor de Pixel 3.

Google Pixel 3 concept

Concept van de Pixel 3 XL gebaseerd op recente lekken

Nu konden we van de gelekte foto's niet echt afleiden of de Pixel 3 een glazen achterkant had, maar de persoon met het prototype bevestigde dat het in ieder geval geen metaal of plastic was. Een glazen achterkant is nodig om draadloos opladen mogelijk te maken. Toch zijn er ook een aantal high-end smartphones met een glazen achterkant en geen draadloos opladen, zoals de OnePlus 6 en Huawei P20.

Lek Google Pixel 3

In de code van Android P staat dat er wordt gewerkt met een nieuw soort verbonden apparaat. In de screenshot hieronder zie je hoe dit menu er nu uitziet. In de code staan verwijzingen naar een Google wireless charging dock. Normaal gesproken zou er Android worden genoemd in de code, maar hier wordt specifiek Google genoemd. Dit was ook het geval bij de Active Edge en Now Playing feature van de Pixel 2-series. Hiermee lijkt het dus waarschijnlijk dat deze dock voor de Pixel 3 is, en niet voor Android in zijn geheel.

Android P connected devices

Ook wordt het woord 'dreamliner' in de code genoemd. Na wat speurwerk van XDA lijkt deze codenaam betrekking te hebben op een nog niet uitgebrachte app van Google. Google test dreamliner nu intern en deze heeft verband met draadloos opladen, zo vertelt de code.

Als de Pixel 3 draadloos opladen zou krijgen, zou dat niet het eerste Google-toestel zijn. De Nexus 4, Nexus 5, Nexus 6 en de Nexus 7 (2013) beschikten hier ook allemaal over. De Nexus 5X en 6P werden wel zonder deze feature uitgerust, net als de Pixels die hierna kwamen. Hier lijkt nu dus verandering in te komen, al is het nog niet helemaal zeker. In een recente AW Poll bleek dat 20% van jullie draadloos opladen een must vind, terwijl 45% zei dat het een leuk extraatje is maar geen vereiste.

Active Edge

Dan nu meer voor de hand liggende nieuws: Active Edge keert terug op de Pixel 3-serie. Active Edge is de knijpbare zijkant van het toestel waarmee je verschillende acties kan uitvoeren, zoals het starten van de Google Assistant of het uitzetten van alarmen en timers.

Nu heeft de eerder genoemde persoon met het prototype gezegd tegen XDA-Developers dat hij al een trilling voelde toen hij het toestel in de zijkanten kneep. Daarnaast is er na wat speurwerk in de Android P-code ook code gevonden die hier inderdaad op wijst. Active Edge werkt namelijk ook als het toestel in stand-by staat en dit is vastgelegd in de code.

Active Edge Android P

Active Edge in Android P

Kortom, weer wat nieuwe informatie over de Pixel 3-serie. Naar verwachting worden de Pixel 3 en 3 XL in oktober aangekondigd, met een release kort daarna.

Via: XDA-Developers (1, 2)

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk