Google Pixel 2 (XL) verliest onbeperkte opslag via Google Foto's

Google Pixel 2 (XL) verliest onbeperkte opslag via Google Foto's

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Pixel-telefoons kregen de afgelopen jaren meerdere voordelen toegeschoven: onderdeel van het pakket was de onbeperkte opslag in Google Foto's. Hoewel de capaciteit onbeperkt was, had Google wel beperkingen opgelegd door de duur van de onbeperkte opslag. Na drie jaar eindigt op zaterdag namelijk de periode van onbeperkte opslag voor Pixel 2 (XL)-gebruikers.

Google Pixel 2 (XL)

Sinds de introductie van Google Foto's was het voor iedereen gratis om zonder betaling onbeperkt je foto's op te blijven slaan – voor niet-betalende gebruikers werd de kwaliteit van de foto's die via het platform werden opgeslagen wel verlaagd. Voor eigenaren van Pixel-telefoons voorzag Google in de enige uitzondering: voor hen was de opslag tegen originele kwaliteit, ten opzichte van wat Google in Foto's ‘hoge kwaliteit’ noemt, wel gratis. Onder andere de Google Pixel 2 en Pixel 3-series konden op de regeling rekenen.

Gerelateerde artikelen

Google meldde bij de aankondiging van de promotie voor Pixel-telefoons wel dat deze ‘uitzondering’ niet eeuwig zou duren – op een supportpagina noemt Google voor de Pixel 2 en Pixel 2 XL 16 januari als ‘einddatum’ van deze actie. Daarmee verliezen eigenaren van de Google Pixel 2 of Google Pixel 2 XL na zaterdag de mogelijkheid om foto's tegen originele kwaliteit op te slaan zonder te betalen voor de opslag via Google One.

Opslag in ‘hoge kwaliteit’

Vanaf 16 januari geldt voor Pixel 2-gebruikers dat foto's gratis opgeslagen worden tegen een hoge – maar niet originele – kwaliteit. Gebruikers die de beslissing nemen om foto's alsnog tegen originele kwaliteit opslaan, maken gebruik van de opslagcapaciteit gekoppeld aan hun Google-account. Voor foto's en video's die momenteel op Foto's staan in originele kwaliteit, geldt dat dit zo blijft: er zullen geen kosten in rekening worden gebracht en Google zal ook niet snoepen aan de opslagcapaciteit van je Google-account.

Gerelateerde artikelen

Eigenaren van de Google Pixel 3 (XL) kunnen het nog één jaartje langer uitzingen met de onbeperkte opslag via Google Foto's. Voor hen geldt dat de ‘gratis onbeperkte opslagcapaciteit’ vanaf 31 januari 2022 verloren zal gaan.

Google Pixel 2 (XL) verliest onbeperkte opslag via Google Foto's

Latere Google Pixel-telefoons kregen deze promotie niet toegewezen; dat is wellicht een reactie op het nieuwe beleid waar Google de afgelopen tijd aan heeft gewerkt. Vanaf 1 juni 2021 geldt dat alle uploads via Foto's van je opslagcapaciteit worden afgevreten. De Pixel 3 (XL) ontspringt de dans tot begin 2022.

Google Foto's

Google Foto's

Google Foto's (Photo's) is de standaard galerij-app van Google die je kan gebruiken op Android, iOS en het web. Je kan je foto's makkelijk beheren en delen met vrien ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk